nyaralás

2024.06.15. 12:05

Vadásztábor iskolásoknak

A fiatalok megismerkednek hazánk vadfajaival, a vadgazdálkodás alapjaival, kipróbálhatják a vadászat eszközeit.

A nyári kikapcsolódás mellett sok hasznos ismeretre tehetnek szert azok a fiatalok, akik vonzódnak a természethez, akik szeretnék minél jobban megismerni az állatok és a növények világát. Az Országos Magyar Vadászkamara Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Területi Szervezete ugyanis az idén is megrendezi június végén és július első három hetében a napközis és a bentlakásos táborát az általános iskolás diákok számára.

Egy tábori turnus öt napja alatt a fiatalok megismerkednek hazánk vadfajaival, a vadgazdálkodás alapjaival, kipróbálhatják továbbá a vadászat eszközeit. A programok között szerepel nyomolvasás, fajismeret, íjászat, szimulációs lövészet, lesz továbbá terepfoglalkozás kint a vadászterületen, és bepillanthatnak a fiatalok a fácán- és tőkésréce-nevelés kulisszái mögé is. A táboroknak a buji Vinnai-vadászház ad otthont, a kamara busszal szállítja majd oda a fiatalokat Nyíregyházáról.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában