Ügyészség

2024.08.01. 14:37

Lopni vitte gyermekeit a házaspár

Szon.hu

Forrás: Illusztráció: Shutterstock

Az ügyészség lopás és kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat azzal a párral szemben, akik egy nagyáruházban lopáshoz használták fel gyermekeiket.

A vádirati tényállás szerint a harmincas évei elején járó házaspár tavaly ősszel az egyik nyíregyházi bevásárlóközpontba ment, ahová magukkal vitték a 8 és 9 éves kislányaikat is.

Az áruházban különböző élelmiszereket, ruházati és elektronikai termékeket úgy loptak el, hogy azokat a velük lévő gyermekeik hátizsákjába pakolták, a nő pedig még egy mellényt is magára vett.

A család az önkiszolgáló pénztárakhoz ment, ott a kosarukban lévő üdítőt és tésztát kifizették, majd megkíséreltek a többi lopott holmival az üzletből kisétálni, de a biztonsági őr feltartóztatta őket.
A vádlottak több mint százezer forint értékű árut akartak kivinni az áruházból, ezzel lopást követtek el, de ezen túlmenően veszélyeztették a kiskorú gyermekeik erkölcsi fejlődését is, ezért az ügyészség velük szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta. - adta hírül szerkesztőségünknek a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség sajtószóvivő helyettese.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában