Emberölés

2024.08.30. 08:57

Halottnak tettette magát, hogy túlélje férje támadását

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta abban az ügyben, amelyben egy férfi kis híján megölte feleségét, majd öngyilkossággal próbálkozott.

Szon.hu

Forrás: illusztráció / shutterstock

A vádlottat a Nyíregyházi Törvényszék különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt 17 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy szabadságvesztés büntetéséből feltételes szabadságra nem bocsátható.
A vádlott és a sértett 2020 augusztusában kötött házasságot, majd következő év elején megszületett közös gyermekük is. Házastársi kapcsolatuk azonban rövid időn belül megromlott, egyre gyakoribbak lettek a veszekedések, ezért a nő kislányukkal együtt elköltözött a férjétől. A vádlott többször próbált a feleségével kibékülni, de indokolatlan, beteges féltékenysége miatt a nő ezt visszautasította. 2022. szeptember 29-én közös gyermekük a vádlottnál töltötte az éjszakát. Az este folyamán a férfin elhatalmasodott a féltékenység, többször hívta feleségét telefonon, üzeneteket küldött neki, számonkérte, hogy hol és kivel van. Másnap reggel a nő a férje házához ment a gyermekért. A férfi azonnal kérdőre vonta, hogy hol volt éjjel, majd rátámadt. Először egy húsklopfolóval kezdte ütni, aminek a feje az ütés erejétől letört, ezután egy késsel szurkálta a nő hátát és miután annak pengéje – a szúrás erejétől – szintén eltörött, egy másik késsel fejezte be tettét. Ezt követően a hajánál fogva behúzta a nőt a hálószobába, aki ekkor halottnak tettette magát. A férfi abban a hiszemben, hogy megölte a feleségét, abbahagyta a bántalmazást és öngyilkossággal próbálkozott. Eközben a nőnek sikerült a házból kimenekülnie és a szomszédtól segítséget kérnie, aki értesítette a mentőket és a rendőrséget.

A vádlott a bűncselekmény elkövetését beismerte. Az ítélet ellen védőjével eltérő minősítés és a kiszabott büntetés enyhítése céljából jelentett be fellebbezést. Az ügyészség az ítéletet tudomásul vette.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a vádlott alaptalan féltékenysége vezetett a felesége sérelmére elkövetett bűncselekmény megvalósításához. Nincs olyan féltékeny indulat, amely bárkit feljogosítana a másik ember bántalmazására, élete kioltására. A vádlott mindent megtett annak érdekében, hogy megölje feleségét, ennek elmaradása csupán a nő lélekjelenlétének, valamint jó fizikai állapotának és a gyors orvosi ellátásnak köszönhető, ezért a fellebbviteli főügyészség az ítélet helybenhagyását indítványozta.
- Debreceni Fellebbviteli Főügyész -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában