Sport

2014.06.03. 16:41

Párizs egyik hősétől kapott ki Marci

Olaszország- Egy fordulósra sikeredett Fucsovics Márton olaszországi challengerversenye.

Olaszország- Egy fordulósra sikeredett Fucsovics Márton olaszországi challengerversenye.

Van élet a Roland Garros mellett is, hiszen akik számára nem sikerült a francia nyílt teniszbajnokság, azok ezen a héten más salakos tornákon próbálkoznak. A nyíregyházi Fucsovics Márton (200. a világranglistán) az olaszországi Mestrében (ATP-challengerverseny, 42 500 euró összdíjazás) lépett fel, és első fordulós ellenfele az argentin Facundo Bagnis (143.) volt, aki a múlt héten Párizs egyik hősének bizonyult, hiszen a francia nyílt teniszbajnokság történetének leghosszabb játszmáját beállítva, döntő szett 18:16-ra verte a francia Julien Benneteau-t (45.). A második fordulóban pedig attól a lett Ernest Gulbistól (18.) szenvedett vereséget, aki egyrészt azóta legyőzte a svájci Roger Federert (4.), másrészt két éve éppen a nyíregyházi Davis-kupa-mérkőzésen kapott ki Marcitól.

Szóval, ez ellen a Bagnis ellen nyerte meg kedden az első játszmát 6:3-ra Fucsovics, ám sajnos a másik kettőt ugyanannyira el is vesztette, így a meccset is 3:6, 6:3, 6:3-ra. Pedig a végén, amikor Marci 3:5-nél meccsben maradásért szervált, 30:0-ra vezetett, ám következett négy argentin pont, ami lezárta az összecsapást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!