Hirdetés

2024.09.16. 15:44

A kereskedelemben dolgoznál Dunakeszin vagy környékén? Íme néhány munkakör, amelyekben elhelyezkedhetsz!

A kereskedelem kimondottan széles spektrumon kínál elhelyezkedési lehetőségeket, így ezen pozíciók között számos álláskereső találhatja meg a számításait. Dunakeszi álláskínálatában ugyancsak rendre feltűnnek ilyesfajta munkalehetőségek, amelyekből most össze is gyűjtünk néhány gyakran előfordulót!

PR cikk

Forrás: freepik.hu

Területi képviselő

A kereskedelmi álláskínálatot böngészve meglehetősen gyakran találkozhatnak területi képviselői pozícióra vonatkozó hirdetésekkel az álláskeresők, akár Dunakeszi és környéke vonatkozásában is. Mindez persze nem véletlen, hisz a területi képviselők munkája jelentősen segítheti egy cég növekedését, értékesítési céljainak elérését.

Ebből adódóan a dunakeszi régióban is gyakran toboroznak területi képviselőket, ahogy azt egyébként a környék álláspiacára specializálódott DunakesziAllas.hu weboldala is megerősíti. A portál felületén ugyanis már több alkalommal elérhetőek voltak ilyesfajta pozíciók, méghozzá a Dunakeszi kereskedelem, értékesítés álláslehetőségek alatt.

Persze jogosan merül fel a kérdés, hogy mik is azok a feladatok, amelyek ilyen fontossá teszik a területi képviselők munkáját. Ezzel kapcsolatban általánosságban elmondható, hogy a területi képviselők főként értékesítői feladatokat látnak el, ugyanakkor meglehetősen komplex módon. Ez azt jelenti, hogy piackutatást végeznek, tárgyalnak a meglévő és potenciális új partnerekkel, árajánlatokat dolgoznak ki, illetve jelentéseket és kimutatásokat állítanak össze az értékesítési osztály részére.

Munkájuk tehát igencsak összetett, amihez jellemzően értékesítői tapasztalatokra, kereskedelmi szemléletre, kiváló tárgyalási és kommunikációs képességekre, illetve nem utolsósorban B kategóriás jogosítványra is szükség van.

Kereskedelmi projekt koordinátor

A kereskedelmi projekt koordinátorok szintén az értékesítéshez kötődő teendőket látnak el, esetükben ugyanakkor főként támogatói szerepkörről van szó. Ez alatt főként irodai feladatokat értünk, ami adminisztrációs, kapcsolattartói és szervezői tevékenységeket egyaránt magában foglalhat.

Ennek értelmében egy kereskedelmi projekt koordinátor felelős lehet például a készletkezelésért, a rendelések feldolgozásáért, a logisztikai szervezésért, illetve a kereskedelmi csapat adminisztrációs támogatásáért. A pozíció betöltéséhez általában legalább középfokú végzettségre és magabiztos számítógépes ismeretekre (pl. MS Office programok) van szükség, ami mellett a jó problémamegoldó képesség és a vevőorientált attitűd is elengedhetetlen.

Eladó / értékesítő

A kereskedelmi területen abszolút pályakezdők előtt is adódhatnak esélyek az elhelyezkedésre a régióban. Az említett dunakesziallas.hu felületén például előfordulhatnak eladói, pénztárosi vagy akár egyszerűbb értékesítői állások is, amelyek kapcsán az elvárások sokkal inkább a személyes tulajdonságokra és a hozzáállásra vonatkoznak, mintsem az iskolai végzettségekre, tapasztalatokra vagy elsajátított képességekre.

A feladatok ezekben az esetekben főként pénztárosi, árufeltöltői és raktárosi teendőket foglalnak magukban, ami kiváló tapasztalatokkal szolgálhat és megalapozhatja a későbbi feljebb lépést. Érdemes tehát ezekre a lehetőségekre is nyitottnak lenni a kereskedelmi álláskínálat böngészésekor!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában