Hirdetés

2024.07.13. 08:00

Ahol a gumiabroncs új életre kel

Már egy évtizedes a 100%-ban magyar tulajdonú, a régióban egyedülálló tevékenységet végző, dinamikusan fejlődő JU és RO Kft.

PR cikk

A hulladékká vált személyautó, teherautó és bizonyos méretig mezőgazdasági gumiabroncsok, valamint technikai gumi hulladékok feldolgozását végzi Vágó Zoltán és Juhász Mihály ügyvezető társtulajdonosok vállalkozása. 

A feldolgozott gumihulladékokat energia termelésre a hazai energetikai hasznosítóknak értékesítjük. A feldolgozási kapacitásunk dinamikusan növekszik 2015-től. A beérkezett hulladékok feldolgozásig 12.000 nm-es betonozott területen típusonként elkülönítve tároljuk. A hulladékok feldolgozása egy 1.600 nm-es csarnokban, zárt módon történik. Cégünk 2016-tól a magyarországi gumiabroncs forgalmazóknak és gyártóknak nyújt egyéni hulladékkezelési szolgáltatást, melynek keretében energetikai hasznosításra készítjük elő a használt gumiabroncs hulladékokat. Egy új fejlesztés keretében 2021-ben gumi­granulátum készítő gépsort szereztünk be, melynek köszönhetően a gumihulladékok anyagában történő hasznosítását is el tudjuk végezni. Tíz évvel ezelőtt négy fővel indult a vállalkozásunk, most 29 családnak biztosítunk megélhetést. Dolgozóink munkába járását is segítjük, minden nap szállítjuk őket reggel és a munkaidő után is

– részletezte a tevékenységüket Vágó Zoltán.

Innovatív fejlesztések

A gumihulladék feldolgozását darabológépek és kéttengelyes Sheredderek segítségével, valamint 2021-től gumi granulátum készítő gépsorral végzik. A feldolgozásra váró és a feldolgozott hulladékok mozgatását, deponálását 2 darab Bobcat teleszkópos rakodógép, a zsákolt granulátum mozgatását pedig egy Komatsu gázüzemű targonca segíti.

Pályázati fejlesztés keretében 2023-ban cégünk beszerzett egy új granulátum készítő gépsort, amely már a különböző frakciók őrlés utáni szétválogatását is megoldja. Ilyen őrleményből készítik például a gumiborítású, rekortán pályákat. Emellett egy hídmérleggel is bővült a gépparkunk, mellyel a telephelyen történő mérlegelés is lehetségessé vált.

A nyíregyházi 30 ezer nm-es telephely energiaellátásának jelentős részét egy 100 kW-os kiserőmű biztosítja egy infrastrukturális fejlesztésnek köszönhetően, majd ezt tovább bővítették 64kW-al. A telephelyen a burkolatlan területeket aszfalttal látták el, hogy tárolási kapacitásukat tudják növelni. A szociális helységeket (mosdó, zuhanyzó, öltöző) és irodát is bővítették 2023-ban.

Környezettudatos megoldások

Cégünk 2023. július 1-től az új 274/2023. (VI. 29.) Kormányrendelet előírásai szerint a MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. intézményi alvállalkozójaként folytatja tevékenységét. A JU és RO Kft. a MOL MOHÚ Zrt.-nek begyűjtési, válogatási, előkezelési, valamint hulladék gumiabroncs gyűjtőhely üzemeltetési szolgáltatásokat végez. Az ország egész területén vannak partnereink, akiknél hulladék abroncsok termelődnek, mint gumiszervizek, abroncs forgalmazó cégek, mezőgazdasági cégek stb. Azonban magánszemélyek is elhozhatják, és díjmentesen átvesszük a feleslegessé vált gumiabroncsokat.

Fő céljaink között szerepel további innovációs fejlesztés, gumigranulátumból szeretnénk különböző termékeket előállítani, mint például gumitéglát

– részletezte a folyamatos fejlődés jövőképét Vágó Zoltán.

 

4551 Nyíregyháza-Oros, Szállási u. 114.
Telefon: 06 70/675 6850
E-mail: [email protected]
Nyitva: hétfőtől péntekig: 07.00-14.00 óráig
https://www.facebook.com/profile.php?id=100090433750784

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában