Nagyvilág

2011.08.31. 17:32

Francia-ír-magyar gyermekelhelyezési ügy - Kiadatási őrizetbe került az anya

Budapest (MTI) - Elfogták szerdán a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai egy, a Heves megyei Boconádon található családi házban O. Krisztinát, aki ellen 2010-ben a francia hatóságok európai elfogatóparancsot bocsátottak ki, amiért jogtalanul változtatta meg kiskorú gyermeke tartózkodási helyét; a gyerek Franciaországban született és az édesapja is ott él - közölte szerdán az NNI.

Budapest (MTI) - Elfogták szerdán a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai egy, a Heves megyei Boconádon található családi házban O. Krisztinát, aki ellen 2010-ben a francia hatóságok európai elfogatóparancsot bocsátottak ki, amiért jogtalanul változtatta meg kiskorú gyermeke tartózkodási helyét; a gyerek Franciaországban született és az édesapja is ott él - közölte szerdán az NNI.O. Krisztina - aki elfogása során ellenállt a rendőri intézkedésnek - kiadatási őrizetbe került, míg a kiskorú gyermeket a biztonságos elhelyezés érdekében az NNI munkatársai átadták a helyszínen tartózkodó és az ügyben illetékes bíróság képviselőjének - tartalmazza a rendőrség közleménye.

O. Krisztina legutóbb egy évvel ezelőtt, 2009. augusztus elején juttatott el elektronikus levél formájában egy nyilatkozatot az MTI-hez ügyvédje útján. Ebben cáfolta volt férje állításait, s azt állította, hogy az ír férfi szexuálisan zaklatta lányát.

Az apa cáfolta a molesztálás vádját

Az MTI akkor arról számolt be, hogy az asszony, aki a család korábbi közös lakhelyéről Franciaországból az apa engedélye nélkül hozta Magyarországra a 9 éves Fionát, bujkál a hatóságok elől. A Fővárosi Bíróság jogerős döntése értelmében ugyanis vissza kell vinnie a gyermeket Franciaországba, illetve időközben egy francia bíróság is az apa kizárólagos felügyeletére bízta a kislányt.

Mivel O. Krisztina nem tett eleget a bírósági döntéseknek, nemzetközi körözést bocsátottak ki vele szemben. 

Korábban az ír apa az MTI-hez jogi képviselőjén keresztül eljuttatott közleményében cáfolta volt feleségének azon vádjait, hogy molesztálta volna közös gyermeküket.  Az egyetemi professzorként dolgozó Leslie Shaw szerint éppen az anya, O. Krisztina akadályozza meg minden eszközzel, hogy ő kapcsolatot tartson a lányával.

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!