Sikeresen pályáztak

2020.08.03. 11:52

Bölcsődével bővül a Csodák Világa Óvoda

Kicsik és nagyok egyaránt örülnek a településvezetés pályázati sikerének Tyukodon, több mint 190 millió forint támogatást kap ugyanis a község egy kétcsoportos bölcsőde megépítésére.

Kicsik és nagyok egyaránt örülnek az intézménybővítésnek Tyukodon

Forrás: Önkormányzat

– A kormány családpolitikájával összhangban lévő elképzeléseinket jó szívvel támogatta a pénzügyminiszter úr és Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője. Az új épület össze lesz kötve a Csodák Világa Óvodával, s egy intézményként fognak működni – mesélte Czibere József polgármester, majd elmondta: Tyukodon korábban 3 csoporttal is működött bölcsőde, ám a kilencvenes években kénytelen volt bezárni a kapuit a gyermekbirodalom. A 75 férőhelyes óvodába jelenleg 85 gyermek van beiratkozva, az új bölcsi enyhíthet az óvoda zsúfoltságán. A kisgyermeket nevelő tyukodi szülők jelentős része üdvözli a bölcsődei elhelyezés lehetőségét, hiszen így hamarabb visszatérhetnek a munkaerőpiacra.

PI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában