Kézilabda, Kisvárda Master Good SE

2024.10.10. 15:13

A Kisvárda Master Good SE csapatának volt tartása a Fradi otthonában

Tisztesen helytálltak szerdán a budapesti mérkőzésen. A Kisvárda Master Good SE öt góllal kapott ki a Ferencváros vendégeként.

Szon.hu

Fotó: fradi.hu

Mit arról beszámoltunk, a Kisvárda Master Good SE tisztességesen helytállt és csak öt góllal (30–25) kapott ki a Ferencváros vendégeként szerda este. Érdemeikből még az sem von le, hogy a Ferencváros a mérkőzésre nem nevezte Klujber Katrint, valamint nem lépett pályára Angela Malestein, Dragana Cvijic és Andrea Lekic. 

Kisvárda Master Good SE
A Kisvárda Master Good SE keményen védekezett a Ferencváros ellen
Fotó: fradi.hu

A Ferencváros edzője dicsérte a Kisvárda Master Good SE teljesítményét


A találkozót követően a Ferencváros mestere, Allan Heine dicsérte a Kisvárdát, saját csapatával szemben pedig kritikát fogalmazott meg.

 A Kisvárda nagyon okosan, taktikusan játszott, hosszú támadásokat vezetett.

 Ami miket illet, támadásban nem voltunk elég hatékonyak, de a védekezésünk jó volt. 

 

Bátran játszottak


– Tudtuk, hogy a Bajnokok Ligája-meccsek között elsősorban nem ránk koncentrál a Fradi. Az volt a célunk, hogy jó meccset játsszunk, ami egy ideig sikerült – kezdte értékelését Józsa Krisztián, a Kisvárda Master Good SE vezetőedzője. – Nekünk azért volt volt fontos, hogy legyen tartásunk, mert ezután következnek azok a találkozók, amelyeken lehet keresnivalónk és nem mindegy, hogy ezekbe milyen szájízzel tudunk beleállni. Azt kértem a lányoktól, hogy nem legyünk megilletődve, bátran játszunk. Próbáljuk a mérkőzés elejétől úgy kézilabdázni, ahogy a Győr ellen játszottunk a második félidőben.

 

Védekezésben előre léptek


A Ferencváros mindössze huszonöt gólt lőtt a Kisvárdának, amely mindenképpen figyelemre méltó, hiszen a fővárosi zöld-fehérek rendszeresen megszórják nemcsak hazai ellenfeleiket, hanem Bajnokok Ligája riválisaikat is. A Dunaújvárosnak harminchét, a Debrecennek harmincegy gólt dobtak Emily Bölkék, a Gloria Bistrica ellen harminckétszer, a Podravka ellen pedig harmincháromszor volt eredményes Allan Heine csapata.
– Védekezésben léptünk előre, megfelelő számú megállító szabálytalanságot hajtottunk végre, harmonikusan mozgott együtt a falunk, a lányok jól segítették ki egymást. Olyan akarással, tűzzel dolgoztunk hátul, amellyel hosszú ideig egy top csapat ellen is pariban tudunk lenni – reagált a felvetésre Józsa Krisztián. – A fal mögött pedig remek teljesítményt nyújtott Mátéfi Dalma – tette még hozzá.


A Kisvárda kapusa tizennégy védésével döntő érdemeket szerzett abban, hogy „csak” huszonöt gólra volt képes a ferencvárosi támadógépezet.
– A saját teljesítményemmel többé-kevésbé elégedett vagyok, remélem, hogy ebből tudok építkezni a következő fordulókra. Ebből a mérkőzésből tudunk erőt meríteni a folytatásra – fogalmazott Mátéfi Dalma.


A Kisvárda Master Good SE október 19-én, hazai pályán a Fehérvár ellen folytatja bajnoki szereplését

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában