Kézilabda, Kisvárda Master Good SE

7 órája

A Kisvárda a Ferencváros ellen is felveszi a kesztyűt

A Győr elleni hazai mérkőzés után ismét nehéz feladat vár a Kisvárda Master Good SE csapatára. Józsa Krisztián együttese szerdán a Ferencváros vendégeként folytatja bajnoki szereplését.

Szon.hu

Gyimesi Kittiék szerdán a Ferencváros vendégei lesznek

Fotó: Sipeki Péter

Múlt héten az írtuk, hogy a Kisvárda Master Good SE csapatának csak a tisztes helytállás lehet a célja a válogatottak egész sorát felvonultató Győri Audi ETO KC ellen a kézilabda K&H női liga 3. fordulójában. Ezt az állításunkat fenntartjuk a sorozat 4. fordulójában esedékes Ferencváros elleni találkozójukra is. A szerdai egymás elleni mérkőzésük toronymagas esélyese a házigazda fővárosi zöld-fehér alakulat, amely nyáron tovább erősödött és a bajnokság és a Magyar Kupa mellett a szakemberek a Bajnokok Ligája egyik esélyeseként emlegetnek. 

Ferencváros
Larissa Kalauséknak a Győr után a Ferencváros ellen kell bizonyítaniuk
Fotó: Sipeki Péter


Allan Heine együtteséhez nyáron csatlakozott a kapus Laura Glauser, a francia hálóőr a CSM Bukaresttől érkezett. Az irányító Darja Dmitrieva Ljubljanából tette át a székhelyét Budapestre, a jobbátlövő Valerija Maszlova a Brest mezét cserélte ferencvárosira, míg a balátlövő Orlane Kanor az előző szezonban a Rapid Bucuresti együttesét erősítette. A dán szakember így szinte a bőség zavarával küzdhet, hiszen minden posztra azonos képességű klasszisok között válogathat. Az újak remekül illeszkedtek be a Fradi gépezetébe, a magyar bajnokságban mind a négy mérkőzésüket megnyerték, de a Bajnokok Ligájában is magabiztosan menetelnek. Csoportjukban a Krim Ljubljanával egyetemben négy fordulót követően hibátlan mérleggel rendelkeznek, legutóbb a román Gloria Bistricát fektették két vállra. Jól bírja tehát a kettős terhelést a Ferencváros, alig több mint egy hónap alatt a Kisvárda elleni lesz a kilencedik tétmérkőzésük. 

– Tisztában vagyunk azzal, hogy nem mi vagyunk a találkozó esélyesei, a Győr elleni találkozóhoz hasonlóan részcélokat szeretnénk megvalósítani 

– vezette fel a mérkőzést Józsa Krisztián, a Kisvárda Master Good SE vezetőedzője. – A Ferencváros lendületben van, szerda-szombat ritmusban játssza mérkőzéseit, mindenképpen előnyünkre válik, hogy egy jó tempójú mérkőzést játszhatunk velük. Minden sikeres megoldás, amit ki tudunk vinni a pályára ellenük, növelheti az önbizalmunkat és ezekből az apró sikerekből építkezhetünk tovább. Hatvan percen keresztül küzdeni fogunk, ha a hitünk végig meglesz, akkor elégedettek vonulhatunk majd az öltözőbe. Remélem, hogy a Győr elleni mérkőzéssel ellentétben határozottabban, bátrabban, nem megilletődve kezdjük el a találkozót fogalmazott a vezetőedző.

 

Nyomasztó Ferencváros fölény

 

A két együttes egymás elleni mutatója nyomasztó Ferencváros fölényt mutat, mind a tizenhét mérkőzést a zöld-fehérek nyerték, a legnagyobb különbségű győzelmük tizenhat gólos volt, a legszorosabb mérkőzésükön pedig négy volt a differencia.
 

Nem kérdés, hogy melyik a jobb csapat és ki fog nyerni, ha végig a saját arcunkat tudjuk mutatni, akkor számunkra hasznos mérkőzést tudunk játszani a Ferencváros ellen – mondta Józsa Krisztián.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában