Nyíregyházi Egyetem

3 órája

Egyperces szónoklatok versengtek egymással

L. Tóth Lajos

Forrás: Nyíregyházi Egyetem

A Nyíregyházi Egyetem Nyelv- és Irodalomtudományi Intézet megrendezte a Tettre ért gondolatok vezércímű országos Kossuth-szónokverseny egyetemi fordulóját. A megmérettetésen részt vevő hallgatók Nincs mindenkinek igaza! – Meddig éri meg vitatkozni valakivel?, Side-eye, slay, smash, rizz, vibe – Megmarad-e a nyelvben az úgynevezett „TikTok-szleng”? Youtuber leszek vagy katona – Mire megy az ország/világ ennyi influenszerrel? címmel adták elő szónoklataikat.

Az első helyezett Zsoldos Judit (II. magyar–történelem szakos hallgató) lett, a második helyen Pásztor Boglárka (I. magyar–történelem szakos hallgató) zárt, a harmadik helyen Várhalmi Anna (I. magyar–angol szakos hallgató) zárt, különdíjban részesül Czuczor Ramóna (II. évf. magyar–ének-zene szakos hallgató).

Az első három helyezett az országos döntőre történő nevezést egy legfeljebb egy perc hosszúságú videóval teheti meg. A döntőbe jutó versenyzőket a zsűri választja ki a beérkezett pályamunkák alapján, a legjobb, döntős versenyzőket erről értesítik. A döntőt november 9-én, szombaton rendezik Budapesten, a Nemzeti Színházban. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában