Születésnap

2 órája

EKO: hatvanéves lett a nyíregyházi konzervgyár

Feldman Zsolt államtitkár is részt vett a nyíregyházi konzervipari cég születésnapi ünnepségén. Dr. Vinnai Győző az EKO hagyományait méltatta beszédében.

Szon.hu

Hatvan esztendős hagyományra tekint vissza Nyíregyházán a konzervgyártás

Fotó: magánarchívum

A nyíregyházi EKO konzervipari cég a napokban ünnepelte megalapításának hatvanadik születésnapját Nyíregyházán, a Korona Hotelben. Az ünnepségen részt vett dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő, valamint Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium államtitkára is. Utóbbi jelen volt a cég 2022-es év eleji sajtótájékoztatóján, mikor is egy másfél milliárd forintos fejlesztést jelentettek be.

EKO
Az EKO Kft. vezetése is képviseltette magát a születésnapi rendezvényen
Fotó: magánarchívum

Az EKO megőrizte hagyományait

- Örömmel vettem részt az ünnepi rendezvényen, hiszen 1964-ben alapították a nyíregyházi konzervgyárat, amelyet EKO Kft. néven vittek tovább, megőrizve azokat a hagyományokat, amelyeket az elődök megteremtettek - fogalmazott a jubileumi ünnepségen dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő.

Az ünnepségen elhangzott, hogy elsősorban zöldborsóból, kukoricából, meggyből készült termékeit a cég 80 százalékban exportálja.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában