Labdarúgás, NB I, Nyíregyháza Spartacus FC

1 órája

A 90. percben jött a nem várt csattanó

Derekasan harcolt, de pont nélkül maradt a Nyíregyháza.

Szon.hu

Küzdelmes meccsen maradt alul a Nyíregyháza.

Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

A válogatott szünetet követően a tizedik fordulóval folytatódott az NB I.-es labdarúgó-bajnokság. Mint ismert, a Szpari a legutóbbi játékkörben hazai pályán 2–0-ra kikapott a DVTK-tól, miközben jelenlegi ellenfele az Újpest ugyanilyen arányban nyert Zalaegerszegen. A lila-fehér egylet ezzel hat meccsre növelte veretlenségi szériáját (4 győzelem, 2 döntetlen), ráadásul ezeken a találkozókon mindössze négy gólt kapott. Az Újpest jelenleg hatodik a tabellán, impozáns 14–7-es gólkülönbséggel.

Mondhatni nem ugrottak egymásnak a csapatok, az első félidő derekáig leginkább csak a „tapogatózásról” szólt a mérkőzés, komolynak mondható helyzetet egyik csapat sem tudott kialakítani. A játékrész végéhez közeledve kezdett elbillenni a pálya a hazaiak javára, ennek ellenére Nagy Dominik adott be remekül, Kovácsréti Márk mintegy tizenegy méterről lőtt, ám az ötösön felugró Lacoux kifejelte a labdát. Az ellentámadásból Brodic elé került a játékszer, aki egy jó csel után nem sokkal tévesztette el a nyíregyházi kaput. Az első negyvenöt percben már nem történt említésre méltó esemény, így már ekkor realizálható volt, hogy ez egy tipikus egygólos meccs lehet.

Szpari lehetőséggel kezdődött a második játékrész, miután Kovácsréti szögletét Gengeliczki Gergő hátára fejelte Ljujics, a labda azonban a léc fölé pattant. A hatvanadik percben Jaroslav Navrátil jobb oldali beadását Piscitellli nézte el, majd az ötösön felugró Myke Ramos a lécre fejelte a labdát; a lecsorgót aztán Nagy Barnabás próbálta a kapu felé továbbítani, de Nunez fejjel mentett a jobb felső sarok előtt. Alig két perccel később Navrátil került a tizenhatoson belül a földre, ám a VAR szerint ezért nem járt büntető. Az utolsó negyedórára Eppel Mártont és Beke Pétert küldte pályára Tímár Krisztián, jelezve ezzel, hogy a Spartacus nem mondott le a három pontról. Az utolsó percekben azonban az Újpest átvette a kontrollt, majd a 90. percben Brodic kissé balról találta el a kapufát, a kipattanó azonban a végig remekül játszó Duarte elé került, aki jobbal három méterről a rövid alsó sarokba passzolt. Innentől a hazaiaknak már nem volt sürgős, így otthon is tartották a három pontot. 

Labdarúgás: NB I, 10. forduló

Újpest FC–Nyíregyháza Spartacus FC 1–0 (0–0)
Budapest, Szusza Ferenc Stadion, v.: Rúsz (Albert, Berényi).
Újpest: Piscitelli – Brodic, Lacoux (Onovo, 60.), Geiger (Horváth, 46.), Nunes, Bese, Duarte, Gergényi (Tamás, 61.), Fiola, Dénes (Mucsányi, 60.), Ljujics. Vezetőedző: Bartosz Grzelak.
Nyíregyháza: Tóth – Alaxai, Toma (Eppel, 73.), Navrátil (Pinte, 66.), Keita, Ramos (Beke, 73.), Gengeliczki, Nagy D., Kovácsréti, Keresztes, Nagy B. Vezetőedző: Tímár Krisztián.
Gól: Duarte (90.)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában