Kézilabda, Kisvárda Master Good SE

2 órája

A Kisvárda Master Good SE legyőzte a Fehérvárt

Szombaton hazai pályán folytatta bajnoki szereplést Józsa Krisztián együttese. A Kisvárda Master Good SE nagy csatában tartotta otthon a két pontot a Fehérvár ellen.

Szon.hu

Fotó: Bozsó Katalin

A Kisvárda Master Good SE, miután letudta a két nagy (FTC, Győr) elleni első mérkőzéseit, a K&H női liga 6. fordulójában az Alba Fehérvár KC együttesét látta vendégül. Az előbb említett mérkőzésekkel ellentétben szombaton már a két pont reményében léphetett pályára Józsa Krisztián együttese. Nem hagyhatták azonban figyelmen kívül, hogy a fehérváriak legyőzték a nemzetközi porondon is érdekelt Vácot és a Mosonmagyaróvárt.

Kisvárda Master Good SE
A Kisvárda Master Good SE értékes két pontot szerzett a Fehérvár ellen
Fotó: Bozsó Katalin

 


Pörgősen, lendületesen kezdte a találkozót mindkét együttes, Mérai Maja duplájával és Kovalcsik Bianka bombájával tartotta a lépést ellenfelével a Kisvárda, Larissa Kalaus találatával először vezetett a Kisvárda a hatodik percben. Szívósan tapadt azonban a Fehérvár, nem engedte meglépni a hazaiakat, külön figyelmet szenteltek Larissa Kalausnak. Nem jött azonban zavarba a Kisvárda, eredményesen szélesítették játékukat és betörésekből is rendre eredményesek voltak. Új lendületet hozott a játékba az időközben beálló Karnik Szabina, aki nagy lövőkedvvel szállt be és rövid idő alatt négyszer is betalált. A két gárda között állandósult az egy-két gólos különbség. Pár technikai hiba aztán becsúszott támadásba, ezt kihasználta a Fehérvár és előbb egyenlített, majd a vezetést is átvette a félidő hajrájában. Egy gólos Fehérvár vezetéssel vonultak öltözőbe a felek.

 

A Kisvárda Master Good SE a végjátékban őrölte fel ellenfelét


A folytatásra élesebben jött ki a Kisvárda, Szabó Lili duplájával és Larissa Kalaus találatával pillanatok alatt megfordította az eredményt. Amilyen gyorsan jött a vezetés, olyan gyorsan el is tűnt, pár perc elteltével ismét egyenlő volt az állás. A folytatásban felváltva vezettek a csapatok, tapintani lehetett a feszültséget, a szép játékkal adósak maradtak a felek, inkább a küzdelem dominált. A mérkőzés utolsó tíz percéhez közeledve Larissa Kalaus góljával ismét két góllal vezetett a Kisvárda. Ezt követően ismét villant a horvát légiós, majd Mérai Maja értékesített higgadtan egy hosszú indítás, négy volt közte, hátradőlni azonban még nem lehetett. Fogyott az idő, a Fehérvár felpörgette a támadásait, de a Kisvárda fala jól állta a sarat, és Mátéfi Dalma két bravúrt is bemutatott. Elöl pedig hosszan, türelmesen támadtak, őrizték előnyüket, amelyből végül három megmaradt. A Kisvárda ezzel megnyerte a mérkőzést és értékes két pontot szerzett

Kézilabda: K&H női liga, 6. forduló
Kisvárda Master Good SE–Alba Fehérvár KC 30–27 (14–15)
Kisvárda, 550 néző, v.: Asztalos, Szalay. Kisvárda: Mátéfi D. – Gém 4, Kovalcsik B. 3, Szabó Lili 2, Gyimesi, E. Novak 2, Mérai 7. Csere: Leskóczi (kapus), L. Kalaus 7/3, Karnik 4, Kostyó 1, Ajano, Karé. Edző: Józsa Krisztián. Fehérvár: Aalla – Szabó-Májer 3, Trawczynska 6/2, Szabó Kitti 3, Kövér 1, Szmbatjan 4, Takó 4. Csere: Orbán (kapus), Moreno, Utasi, Tolnai 2, Kocsi B. 1, Sulyok, Szemes 3. Edző: Szuzana Lazovics.
Az eredmény alakulása. 4. perc: 1–1. 10. p.: 4–4. 16. p.: 7–5. 22. p: 11–9. 29. p.: 14–15. 34. p.: 17–15. 43. p.: 21–22. 50. p.: 25–22. 55. p.: 29–25. 
Kiállítások: 6, illetve 12 perc. Hétméteresek: 5/3, illetve 2/2.
 

MESTERMÉRLEG


 

  • Józsa Krisztián: – Nehéz mérkőzés volt, amelyre a tét rányomta a bélyegét. Rengeteg hibával játszottunk, az emberelőnyös szituációkat nem jól használtuk ki, ha fegyelmezettebbek vagyunk, hamarabb eldönthettük volna a két pont sorsát. Támadásban végre voltak jó egyéni teljesítmények és a védekezésünk is összeállt főleg az utolsó tíz percre. Jobban bírtuk a végjátékot és át tudtuk billenteni a találkozót.


 

  • Szuzana Lazovics: – Megérdemelten nyert a Kisvárda, mert jobban játszott nálunk Mi sok problémával küzdöttünk, elsősorban támadásban hibáztunk sokat, de a védekezésünkkel sem lehetünk elégedettek. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában