Labdarúgás, NB II., Kisvárda Master Good

2024.09.05. 10:37

Új játékosok érkeztek Kisvárdára

Egy cseh és egy montenegrói labdarúgóval erősített az NB II-es gárda.

Martin Chlumecký (elől) már edzésbe állt.

Fotó: kisvárdafc.hu

A válogatott szünet miatt a hétvégén nem rendeznek bajnokit az NB II-ben, de a Kisvárda Master Good csapata nem marad mérkőzés nélkül. Pénteken 11 órától a másodosztályban szárnyaló, zsinórban három győzelemnél tartó, a legutóbbi két idegenbeli bajnokin tizenkét gólt szerző Kazincbarcika ellen játszik a gárda felkészülési meccset hazai pályán, a Várkerti Stadionban – zárt kapuk mögött. A két csapat a nyári előszezonban, július 13-án is megmérkőzött egymással, akkor Kazincbarcikán 3–2-re nyert a rétközi egylet. A Várda következő tétmeccsét szeptember 14-én, szombaton 15 órától az NB III-as III. Kerületi TVE ellen játssza a Mol Magyar Kupában, a bajnokságban pedig szeptember 22-én Mezőkövesdre látogat.

Új labdarúgók a keretben

Mindeközben két új labdarúgót is igazolt a klub. Martin Chlumecký személyében cseh védő érkezett. A huszonhét éves játékos belső és baloldali védőként is bevethető. A játékos eddig többnyire hazájában szerepelt, tavaly adta először a fejét légióskodásra, amikor Lengyelországban játszott, majd visszatért Csehországba, Pardubicéba.

– Úgy érzem, nagyon jó lehetőséghez jutottam, régóta vártam már rá, hogy tartósan kipróbáljam magam külföldön – mondta el a csapat honlapján a bejelentés apropóján Martin Chlumecký. – Boldog vagyok, hogy ide kerültem, úgy érzem, a karrieremben ez előrelépés, hiszen olyan klubban szerepelhetek, amely sokáig játszott az élvonalban, és vissza szeretne kerülni oda. Bármilyen furcsa, ismertem ezt a klubot, hiszen két és fél éve, januárban a Banik Ostrava színeiben játszottam ellene edzőmeccset a törökországi edzőtáborban. Akkor nyertünk egy nullra, remélem, az itteni időszakomban is sok győzelmet élhetünk át, és megvalósulnak a céljaink. A saját terveim egybecsengenek a klubéval, hiszen négy évig én is élvonalbeli csapatokban játszottam, szeretnék a magyar legmagasabb osztályban is bemutatkozni a Kisvárda színeiben. Tetszik a stadion és a környezete, sok az edzőpálya, minden adott a színvonalas munkához, amit már nagyon várok. 

Kihasználva a hazai átigazolási piac utolsó óráit, egy  középpályást is igazoltak. A huszonégy éves Marko Matanovics montenegrói állampolgár, korábban háromszor szerepelt hazája U21-es válogatottjában. A középpályás legutóbb a boszniai FK Sarajevo futballistája volt, klubjával azok után sikerült megegyezni a megszerzéséről, hogy az kiesett a Konferencialigából.

Fokozott edzésmunka

Mivel a hétvégén nincs bajnoki, „csak” edzőmeccs, így ezen a héten lehetett növelni a játékosok terhelését. Erre remek alkalmat kínált a szerdai nap, amelynek első edzésére előkerült minden olyan „kínzóeszköz” (ellenállás-kötél, fittlabda, gát, súlyzó), amelyekkel el lehet érni ezt a hatást. A tréningen az új igazolások közül már részt vett a cseh Chlumecký is.

Mint ismert, a legutóbbi fordulóban a Soroksár alakulatát győzte le Révész Attila csapata, összességében pedig három győzelem mellett három vereséget gyűjtve a hatodik helyről várja a bajnokság folytatását.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában