Kosárlabda, NB I/B Piros-csoport, Hübner Nyíregyháza BS

2024.09.11. 12:19

Senki sem ijedt meg a feladattól

Nívós mezőnyben mérettette meg magát a Hübner Nyíregyháza BS.

Komma László (fehérben) komoly erősítés a palánkok alatt.

Fotó: Jánosik Tamás

Mint ismert, a múlt hétvégén megrendezett Sitku Ernő Emléktornára csupa élvonalbeli gárda – amelyek három-négy légióst foglalkoztatnak –, a végső győztes Atomerőmű SE, a Budapesti Honvéd SE és a DEAC érkezett  a vármegyeszékhelyre. Utóbbi két együttessel össze is csapott a Hübner Nyíregyháza BS, amely a Honvéd ellen három negyeden át jól tartotta magát, végül 95–71-re kapott ki, míg a debreceniekkel szemben szorosabb meccsen, 70–59-re maradt alul.

Erős ellenfelekkel játszottak

– Egyértelmű volt, hogy erős ellenfelekkel játszunk, de abban bízhattunk, hogy korábbi, DEAC elleni meccsen jól teljesítettünk, megvolt bennünk a fiatalos energia – összegzett a torna után a csapat honlapján a Blue Sharks vezetőedzője, Merim Mehmedovic. – Most nehezebb volt a feladat, mert két nap alatt kellett két erős csapattal találkoznunk, de abból a szempontból jól megoldottuk a feladatot, hogy egyik ellenfelünk sem vette félvállról a meccset. Ilyen csapatok ellen nehéz játszani, de könnyebb gyakorolni azokat a játékelemeket, amik fontosak nekünk. Az erősebb B-ligás csapatok ellen is A-s ritmusban kell kosárlabdáznunk.

Elégedett a hozzáállással

A nyíregyházi közönség először láthatta a nyáron újjá formált keretet, amelynek rutinszerzésre is jó volt a kétnapos esemény, hiszen ne felejtsük el, Bonifert Bendegúz az egyetlen, aki 2000 előtt született.

– Aki itt volt, láthatta, hogy a tavalyihoz képest sokkal fiatalabbak vagyunk – folytatta a mester. – Rutinos játékosokkal talán könnyebben lehet gyors eredményt elérni, de a jövőt nézve ez a jó út. Nagyon hasznos volt a torna, minden játékoson láttam, hogy harcol a helyéért, a játékperceiért.
– Senki nem ijedt meg légióstól és korábbi válogatott magyar játékostól sem. Persze a minőségi különbség látható volt, de jó ritmusban játszottunk és az a cél. Elégedett vagyok a pillanatnyi állapottal és a csapat hozzáállásával.

A férfi NB I/B Piros csoportjának küzdelmei szeptember utolsó hétvégéjén kezdődnek, tizenhárom csapat vág neki a bajnokságnak az élvonalba való feljutás reményében.

Babonás tizenhármas

A mezőny némiképp átalakult az előző szezonhoz képest. A PVSK-Panthers megnyerte a bajnokságot és feljutott az élvonalba, ahonnan a Kometa Kaposvári KK esett ki. A Piros-csoporttól búcsúzott a Budafok, valamint nem indul el a Cegléd. A Zöld-csoportot megnyerő Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia feljutott, ám a CKE-t nem helyettesíti senki, vagyis 13 csapat alkotja a mezőnyt. Emiatt minden fordulóban lesz egy szabadnapos gárda. 

Kosárlabda: NB I/B, Piros-csoport, sorsolás

1. forduló 
Szeptember 28., Vasas Akadémia (o)
2. forduló
Október 5., Kometa Kaposvári KK (i)
3. forduló 
Október 13., DEAC U23 (i)
4. forduló
Október 18., BKG Príma Akadémia (o)
5. forduló
Október 24., Jászberényi KSE (i)
6. forduló
November 3., Salgótarjáni KSE (o)
7. forduló
November 9., TF-BP (i)
8. forduló
November 15., Dávid Kornél KA (o)
9. forduló
November 24., MEAFC-Peka Bau (o)
10. forduló
November 30., Újbuda MAFC (i)
11. forduló
December 8., Óbudai Kaszások (o)
12. forduló
Szabadnap
13. forduló
December 17., Phoenix-MT Fót (o)
14. forduló
Január 4., Vasas Akadémia (i)
15. forduló
Január 12., Kometa Kaposvári KK (o)
16. forduló
Január 16., DEAC U23 (o)
17. forduló
Január 26., BKG Príma Akadémia (i)
18. forduló
Február 1., Jászberényi KSE (o)
19. forduló
Február 7., Salgótarjáni KSE (i)
20. forduló
Február 15., TF-BP (o)
21. forduló
Február 21., Dávid Kornél KA (i)
22. forduló
Február 28., MEAFC-Peka Bau (i)
23. forduló
Március 14., Újbuda MAFC (o)
24. forduló
Március 22., Óbudai Kaszások (i)
25. forduló
Szabadnap
26. forduló 
Április 6., Phoenix-MT Fót (i)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában