Futsal, NB I.

2024.09.01. 15:20

Rémálom Kecskeméten és Újpesten is

Súlyos vereségbe szaladtak bele vármegyénk első osztályú futsalcsapatai.

Magabiztosan tartotta otthon a három pontot a fekete mezes Kecskemét.

Fotó: Bús Csaba

Március 7-én járt legutóbb Kecskeméten az A’Stúdió Futsal Nyíregyháza, akkor csodaszámba illő 0–0-s végeredmény született. Pénteken már huszonöt másodperc után eldőlt, hogy ezúttal látunk gólt. A hazaiak kapusa, Krajcsi Bence bátran felkísérte a támadást, sőt, ő próbálkozott távoli lövéssel, ami lepattant, Dávid Richárd megtalálta Rafinhát, aki egy visszazáró védő mellett higgadtan a kapuba lőtt, ezzel a szabolcsi egylet szerzett vezetést.

Nem volt sok ok az örömre 

Ekkor még nem sejtettük, de a Nyíregyháza számára nagyjából eddig volt szép az este, mivel a folytatás a kecskemétiekről szólt. Gagyi Sándor másodperceken belül háromszor védett, ám a hatodik percben már tehetetlen volt, Suscsák Máté a védőjéről lefordulva kilőtte a jobb alsót, majd rögtön az egyenlítés után újabb meleg helyzeteket élt át a vendég védelem.

A félidő feléhez érve újra veszélyesebbé vált a Stúdió játéka, ám úgy is a hazaiak találtak be, hogy azokban a percekben éppen nem volt benne a játékukban a gól, ráadásul kivédekezhető is lett volna az akció. Újfent bosszantó módon egy oldalrúgást nem tudott levédekezni Lovas Norbert formációja, így már 3–1-re vezetett a Kecskemét.

Nehezítette a helyzetet, hogy nem számíthatott a gárda Gregory játékára, az előző szezon gólkirálya ugyanis hét közben megsérült. Mégsem a támadójáték miatt kell igazán bosszankodni, sokkal inkább a védekezésben követett el nagy hibákat a tavalyi idény bronzérmese, mígnem teljesen meg nem rogyott a keret. Újabb gól született rögzített szituációból, majd kontrából is, közben a másik oldalon Krajcsi védett, amikor arra volt szükség.

A hatodik kapott gól után hajtott még a szépítésért a Nyíregyháza, de szerencséje  sem volt, Maneca gyönyörű lövése is a lécről kifelé pattant. Az utolsó percben aztán Harmati Tamás megszerezte első gólját az A’Stúdió színeiben, majd Rafinha duplázott, ám a félperces őrületben a Kecskemét is betalált, így alakult ki a 7–3-as végeredmény.

Hasonló cipőbe került a Bátor is

Mindeközben a Nyírbátor motiváltan lépett pályára Újpesten, azzal a céllal, hogy megszerezze első pontját, pontjait. 

Noha egy két meccséből kettőt megnyerő csapat fogadott egy pont nélkül állót, igazán kiélezett mérkőzésre volt kilátás, hiszen a vendégek az előző idény két döntősétől, a címvédő Haladástól és az ezüstérmes Kecskeméttől szenvedtek vereséget, miközben a lila-fehérek az újonc Rubeola mellett az Aramis SE otthonában tudtak nyerni.

Ennek ellenére a házigazda már 80 másodperc után előnybe került, amikor Hadzsi Máté bal oldali lövésszerű beadására a hosszú kapufánál üresen érkezett Czerman Márk. A korai hazai vezetés után viszont már az előzetesen várható kiegyenlített küzdelem folyt a pályán. Gémesi Gergőnek is kellett néhányszor védenie, de a vendég kapusnak, Dobi Attilának jóval több dolga akadt, Fischer Zsigmond lövésénél pedig a kapufa is kisegítette, így egygólos Újpest előnnyel vonulhattak pihenőre a felek.

A második játékrészt az elsőhöz hasonlóan nagy elánnal kezdte a budapesti gárda, s egy szinte gólvonalig kijátszott akciót Lucas fejezett be góllal. Nem kellett sokat várni az újabb újpesti találatra, Thiago és Lucas összjátéka után utóbbinak könnyű dolga volt és hat méterről passzolt az üresen tátongó kapuba. Innentől beindult az újpesti gépezet, a 28. percben Thiago lökete egy védőn megpattanva jutott a nyírbátori kapuba, újabb bő fél perccel később pedig megint Thiago fejezett be egy akciót góllal. Az utolsó tíz percben előbb egy gyors akció után Kasza Dániel volt eredményes, majd a 33. percben Fischer Zsigmond lövése is utat talált a nyírbátori kapuba.

A végjátékban a Bátor próbált szépíteni, ez pedig 13 másodperccel a vége előtt össze is jött, Szentes-Bíró Tamás góljával, de ennek a meccsnek így is fájó 7–1-es vereség lett a vége.

Futsal: NB I., 3. forduló

SG Kecskemét Futsal – A’Stúdió Futsal Nyíregyháza 7–3 (3–1)
Kecskemét, v.: Zimonyi, Kiss (Urgyán).
Kecskemét: Krajcsi – Bíró, Pál, Fekete, Tomics. Csere: Csikós, Szabó J., Hajnal, Bencsik, Kajtár, Suscsák, Haász, Nádudvari, Sallai. Sportigazgató: Marko Gavrilovics.
Nyíregyháza: Gagyi – Szabó L., Maneca, Rafinha, Dávid. Csere: Petró, Mondok, Gyulai, Öreglaki, Kovács R., Urr, Harmati, Gregory, Fridrich. Vezetőedző: Lovas Norbert.
Gól: Suscsák (6., 40.), Pál (12.), Haász (16., 24.), Fekete (26., 33.), illetve Rafinha (1., 40.), Harmati (40.).

Újpest FC–B-Kerép Nyírbátori SC  7–1 (1–0)
UTE Röplabdacsarnok. V: Borbás, Muhari (Ibriksz).
Újpest: Gémesi – Lucas, Hadzsi, Thiago, Czerman. Csere: Vörösmarty (kapus), Fischer, Milavecz, Östör, Kovács B., Medveczki, Szente, Kasza, Szűcs A. Vezetőedző: Szente Tamás.
Nyírbátor: Dobi – Bartha, Sánta, Csorvási, Berecz. Csere: Tóth, Szentes Bíró, Orosz, Molnár, Nagy, Szucsányi. Vezetőedző: Elek Gergő. 
Gól: Czerman (2.), Lucas (22., 26.), Thiago (28., 29.), Kasza (31.), Fischer (33.), ill. Szentes-Bíró (40.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában