Kosárlabda, Hübner Nyíregyháza BS

2024.09.03. 12:28

Pénteken rajtol a Sitku Ernő-emléktorna

Jó rajtra készül az NBI./B Piros csoportjában a Hübner Nyíregyháza BS, ennek fontos előfeltétele lehet a pénteken rajtoló Sitku Ernő-emléktorna is.

Szon.hu

Vaskó György, Szobi Dániel, Mohácsi Máté és Merim Mehmedovic.

Fotó: szakosztály

– A felkészülés közepén vagyunk, az elmúlt évekhez hasonlóan idén is szeretnénk méltóképpen megemlékezni sportikonunkról, Sitku Ernőről – kezdte keddi sajtótájékoztatóját Mohácsi Máté, a klub ügyvezetője. – Azt hiszem, minden eddiginél rangosabb torna jött össze, hiszen a Budapesti Honvéd és a DEAC mellett idén nagy örömünkre itt lehet az Atomerőmű SE is. Az eseményen személyesen részt vesz a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke, Báder Márton is. 
A torna a DEAC és az Atomerűmű mérkőzésével kezdődik pénteken 16 órától, majd az ünnepélyes megnyitót követően lépnek pályára a Kék Cápák a Budapesti Honvéd ellen. Az első nap vesztesei vasárnap  a harmadik helyért mérkőznek meg, a győztesek az első helyért szállnak harcba. 

– Bízom abban, hogy megmutathatjuk azt, hogy A-csoportos mentalitással meg tudjuk nehezíteni a valóban A-csoportos ellenfeleinket. Az eredmény a mi esetünkben jelenleg másodlagos – tette hozzá Mohácsi Máté.
– Úgy terveztünk, hogy az új szezonra fiatal, nagy perspektívát jelentő játékosokkal futunk neki – erről már Merim Mehmedovic vezetőedző beszélt, akinek közvetlen munkáját a klubhoz ezer szállal kötődő Szobi Dániel, Vaskó György és Demeter Ádám trió segíti az új idényben. –  Mindig mondom, hogy egy B csoportos csapat előtt két út áll: bevásárol vagy építkezik. Mi utóbbit választottuk, a tudatos építkezést, és szerintem az egész magyar kosárlabdának érdeke, hogy minél több csapat gondolkodjon így. Mi ezt már tavaly elkezdtük.

– Augusztus legelején kezdtük meg a felkészülést, a stáb és a játékosok remek munkát végeztek az elmúlt hetekben, ennek is betudhatóan a keret nagy része most meglehetősen fáradt, de ez normális ilyenkor. A Sitku Ernő-emléktornán nekünk az lehet a célunk, hogy ezek ellen a kiváló csapatok ellen tanuljunk és minél inkább megközelítsük az ő szintjüket. A tornát követően lesz még két felkészülési mérkőzésünk már bajnoki ritmusban a Vasas és a Miskolc ellen, tehát összességében minden adott ahhoz, hogy felkészülten várjuk a bajnoki rajtot.

A tornán idén is átadnak különdíjakat. Az elmúlt évekhez hasonlóan a legjobb center Sitku Ernő-díjban részesül míg újdonság, hogy a legjobb hazai játékosnak járó különdíjat Borisz Maljkovicsról nevezik el a szervezők. 
A Nyíregyházi Élsport Kft. a a teljes torna jegybevételét a Duchenne-féle izomsorvadásban szenvedő négy éves Micskó Benjámin kezelésére ajánlja fel. 
A Hübner Nyíregyháza BS egyébként a felkészülés eddigi szakaszában a DEAC ellen 21 pontos vereséggel nyitott. Ezt követően a DEAC U-23 85-55-ös legyőzése következett a sorban, a harmadik edzőmérkőzésen pedig az osztálytárs Tiszaújvárosban tudott győzni Merim Mechmedovic csapata 81-85-re. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában