Labdarúgás, NB I., Nyíregyháza Spartacus FC

2024.09.01. 22:15

Nem sok hiányzott a Szpari bravúrpontjához

Nagyot küzdött a Ferencváros otthonában a Nyíregyháza.

Megnehezítette a Fradi dolgát a Nyíregyháza.

Fotó: Török Attila

Mint ismert, a Ferencváros és a Nyíregyháza Spartacus FC tavasszal kupameccsen már találkozott, akkor hatalmas csatában a patinás zöld-fehér klub jutott tovább. A Szpari háza táján sok minden változott azóta. A nyírségi gárda megnyerte az NB II.-őt, ezzel feljutott az élvonalba, sőt az előző fordulóban megvolt a stadionavató mérkőzése is.

A játékosok először léphettek pályára az új létesítményben, tíz év után játszhattak ismét Nyíregyházán élvonalbeli találkozót. A Fehérvár FC elleni 3–3-as derbi azonban már a múlt, a csapat ellenfele a hatodik forduló zárómérkőzésén éppen a bajnoki címvédő Ferencváros volt.

A dán Stefan Gartenmann először léphetett pályára a Fradi-mezében, és ismét ott volt a kezdőben a június Eb-n súlyos sérülést szenvedő válogatott csatár, Varga Barnabás is. A Spartacus kezdőjében is volt meglepetés, ugyanis Tímár Krisztián a kezdőbe jelölte a vasárnap délelőtt bejelentett Aboubakar Keitát, aki érdekes módon az idényben már másodszor lépett pályára a Ferencváros ellen, miután az Újpest színeiben augusztus 17-én egyszer már megtette ezt.

A találkozó első komolyabb helyzetéből máris gólt láthatott a Groupama Aréna közönsége, Kady jobbról beívelt szögletét a röviden megcsúsztatta Maiga, majd az érkező Gartenmann bevetődve a hálóba fejelt, ezzel megszerezve a vezetést a házigazda számára. Nem sokkal később Gruber került helyzetbe, a fiatal támadó azonban a kapu fölé emelt. Kisvártatva a Nyíregyháza is helyzettel jelentkezett, Nagy Barnabás kiszorított helyzetből lőtt, próbálkozását azonban Dibusz magabiztosan hárította. Pár perc múlva Kady lövése kerülte el a kaput a túloldalon, majd a hetek óta kiváló formát mutató Kovácsréti ballal tüzelt, ám Dibusz hatalmasat védett. A félidő hajrájában a Szpari újabb helyzetet dolgozott ki, Gresó lövése ment el kevéssel a bal sarok mellett. 

A fordulást követően ismét Kovácsréti került helyzetbe, fejesét azonban újfent védte a magyar válogatott hálóőre. Az 58. percben nagy lépést tett a Fradi az újabb győzelem felé, miután Zachariassen fejese után Alaxai kitárt karjában akadt el a labda. A jogosnak tűnő büntetőt Varga Barnabás magabiztosan értékesítette. Hét perccel később aztán olyan történt, amilyet még nem láthattunk ebben a bajnokságban, Maiga eladott labdája után Beke Péter ugratta ki Kovácsrétit, a támadó pedig estében a jobb alsóba lőtt. 

A vendég gárda megérezte a vérszagot, az utolsó negyedórában többet is volt a nyírségi alakulatnál a labda, miközben Besének lényegében semmi dolga nem akadt, addig Dibusz szépen volt foglalkoztatva. Hiába küzdött nagyot Tímár Krisztián csapata egyenlítenie nem sikerült, így a papírformának megfelelően a Ferencváros nyerte a mérkőzést, a látottak alapján azonban a szezon előrehaladtával nem a kiesés ellen kell majd harcolnia a Spartacusnak. 

Labdarúgás: NB I., 6. forduló

Ferencvárosi TC–Nyíregyháza Spartacus FC 2–1 (1–0)
Budapest, Groupama Aréna, 8175 néző, v.: Csonka.
Ferencváros: Dibusz – Botka (Makreckis, 74.), Gartenmann, R. Gustavo, Civic – Ben Romdhane (Kehinde, 62.), Kady, Maiga (Pappoe, 74.), Zachariassen – Gruber (Bassey, 89.), Varga B. (Traoré, 62.) Vezetőedző: Pascal Jansen.
Nyíregyháza: Bese – Alaxai, Baki, Jokic – Navrátil, Keita (M. Leoni, 70.), Kesztyűs, Nagy B. – Kovácsréti (Pinte, 81.), Eppel (Beke, 62.), Gresó (Babic, 70.). Vezetőedző: Tímár Krisztián.
Gól: Gartenmann (18.), Varga B. (59., 11-esből) illetve Kovácsréti (65.).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában