Labdarúgás, Nyír-Wetland Vármegyei I. osztály

8 órája

Igazi hatpontos meccs jön Ibrányban - edzői nyilatkozatokkal

Tovább sűrűsödhet az élmezőny a bajnokságban.

Szon.hu

A piros mezes Kótaj Nyírvasváriba, az Újfehértó Baktalórántházára utazik

Fotó: Dodó Ferenc

A soron következő hétvégén már a 7. forduló összecsapásai következnek a Nyír-Wetland vármegyei I. osztályban. Ezúttal halasztania egyik csapatnak sem kellett, így teljes lesz a forduló. Szombatra két mérkőzés esett, míg vasárnap öt találkozót rendeznek. Az eddig nyeretlen Nyírbátor az is marad, a páratlan létszám miatt ezúttal ők lesznek szabadnaposak. Fontos információ, hogy az elmúlt héthez képest egy órával korábban, már 15 órakor felharsan a kezdő sípszó valamennyi pályán.

Javítana a Nyírmeggyes
 

Szombaton a vélhetően kipihent mándokiak fogadják a Nyírmeggyest. A hazaiak már az idény elején letudták szabadnapjukat, múlt héten pedig a Tarpa kupamérkőzése miatt halasztották el mérkőzésüket, így Kocsis János játékosainak lábában még mindössze négy lejátszott mérkőzés van. A csapat ugyanennyi ponttal is rendelkezik, ami főleg annak fényében csekély, hogy az előző idény végén pont ennyi egység hiányhozz a  bajnoki címhez. 
A hozzájuk látogató Nyírmeggyes célja pedig az lehet, hogy javítson az utóbbi két forduló betlijén. Két javuló formát mutató együttes csap össze Nagyecseden, ahová az a Vásárosnamény utazik, amely múlt héten nagy fölénnyel nyerte városi rangadóját. Gergelyiugornyán, ha az eddigi tendencia folytatódik, miszerint otthon minden ellenfelét két vállra fekteti az újonc gárda, nem sok mindenben reménykedhet a Csenger. 
Pedig nagyon elkélne már egy győzelem Juhász Ferencék számára, az együttes ugyanis zsinórban öt nyeretlen mérkőzésen van túl a bajnokságban. Legalább ennyire hiányoznak a győzelmek Kemecsén, ahová a surranópályán időközben az ötödik helyre feljövő Nagykálló utazik. Mindössze négy lejátszott bajnokin vannak túl, ennek ellenére is a képzeletbeli dobogón várhatja hétvégi bajnokiját az Újfehértó. 
Kiss Tamásék most ahhoz az újonc Baktalórántházához kell utazniuk az újfehértóiaknak, amely hazai pályán még veretlen, igaz nyeretlen is, hiszen a Nyírmeggyes (3–3) és a Csenger (2–2) ellen is döntetlennel ért véget a mérkőzés. 
A szintén újonc Nyírvasvári ezúttal otthon játszik az első győzelem reményében. A nyitó fordulóban elszenvedett vereség után háromszor ikszelő együttesnél úgy tűnt, közel van az első siker, ehhez képest az elmúlt két fordulóban újabb vereségek következtek. Ráadásul olybá tűnik, hogy Paulik János legénysége elsősorban a gólszerzéssel áll hadilábon, négy mérkőzésen is érintetlen maradt ugyanis ellenfelük hálója. Biztosak lehetnek benne, vasárnap sem lesz könnyű dolguk, ellenfelük a negyedik helyen álló Kótaj lesz.

Fontos lehet a végkifejletben
 

A hét utolsó napjának ötödik mérkőzése pedig a forduló rangadója lesz. Az eddig hibátlan mérleggel rendelkező Ibrány fogadja az elmúlt szezon bajnok és kupagyőztes csapatát, a Tarpát. A listavezető hazaiak eddig nagy magabiztossággal hozták meccseiket, amihez Nagy Dávid kiemelkedő teljesítménye is hozzájárult. A csapathoz nyáron visszatérő rutinos támadó nyolc góljával vezeti a bajnokság góllövőlistáját. A Tarpa három győzelemmel és egy vereséggel áll a második helyen, szabadnapja még hátravan, két bajnokijukat azonban halasztani kellett a Magyar Kupában való tisztes helytállás miatt. Egy biztos, az élen változás még nem lesz hétvégén, a mérkőzés végkimenetele azonban akár a bajnokság végkimenetele szempontjából is nagy jelentőséggel bírhat.

 

Labdarúgás: Nyír-Wetland Vármegyei I. osztály, 7. forduló, edzői várakozások (kezdés: 15:00, ifi: 13:00)

Szombat

Mándok (13.)–Nyírmeggyes (7.)

Kocsis János, a Mándok edzője: Két vereséggel és két szabadnappal is rendelkezünk. Remélem hétvégén már elkezdjük a pontok gyűjtését is, és hazai pályán győzelemnek örülhetünk.
Nagy Zsolt, a Nyírmeggyes elnöke: Egymást követő két bajnokin alul maradtunk. Bravúrra van szükségünk egy jó csapat otthonában ahhoz, hogy ne kerüljünk bele egy negatív spirálba és ott tudjunk ragadni a tabella első felében.

Nagyecsed (8.)–Vásárosnamény (9.)

Harbula Balázs, a Nagyecsed edzője: Nehéz mérkőzésre számítok, mert az ellenfél hétvégén győztesen hagyhatta el egy nagyon fontos rangadó után a pályát, amely lendületet adhat nekik. De nekünk is vannak céljaink, hazai környezetben szeretnénk újra nyerni.
Géczi István, a Vásárosnamény játékos-edzője: Tisztában vagyunk azzal, hogy nem egyszerű dolog a pontszerzés a Nagyecsed otthonában, de ha a múlt heti fegyelmezett játékunkat tudjuk nyújtani, akkor van esélyünk a pontszerzésre.

Vasárnap

Gergelyiugornya (6.)–Csenger (10.)

Balogh Tibor, a Gergelyiugornya edzője: Az a jó a futballban, hogy mindig van következő mérkőzés és előbb-utóbb újra találkozol a másikkal. A múlt heti szégyenteljes teljesítményünk után hazai pályán csak a győzelem elfogadható.
Juhász Ferenc, a Csenger edzője: Nehéz helyzetben vagyunk, utoljára az első fordulóban sikerült nyernünk. Hétvégén ahhoz az Ugornyához látogatunk, akik hazai pályán még veretlenek, sőt gólt is csak egyet kaptak. Fel van adva a lecke rendesen a csapatomnak, de a labda gömbölyű, ha koncentráltak leszünk és nem követünk el egyéni hibákat, akkor bármi lehet.

Kemecse (12.)–Nagykálló (5.)

Tudja Dávid, a Kemecse edzője: Bízom benne, hogy hétvégére kiegyenesedünk, ugyanis beszélhetünk bármiről, hétvégén nyernünk kell a masszív, rutinos ellenfelünkkel szemben!
Homann Richárd, a Nagykálló edzője: Készülünk a heti szokásos ritmusunkban, a feladat adott, szeretnénk pontosan hazatérni Kemecséről.

Baktalórántháza (11.)–Újfehértó (3.)
Stekler Attila, a Baktalórántháza edzője: Kiss Tamás barátom edzői munkásságát ismerve, a szezon eddigi egyik legnehezebb feladata elé fogja állítani a csapatomat. Nekünk a kitűzött célunk eléréséhez hazai pályán mindenképp pontot, pontokat kell szereznünk. Ezért egy jó iramú, küzdelmes mérkőzésre számítok.
Kiss Tamás, az Újfehértó edzője: Biztos vagyok benne, hogy egy nagyon szervezett és fegyelmezett Baktalórántháza fogad minket, nem lesz könnyű dolgunk. Mi szeretnénk a saját játékunkat játszani, bízunk benne, hogy ez sikerrel is párosul.

Nyírvasvári (14.)–Kótaj (4.)

Paulik János, a Nyírvasvári edzője: Hazai pályán nem lehet más a célunk, minthogy megszerezzük első győzelmünket a megye egyben. Én hiszek a srácokban, hogy meg tudják csinálni, most már szeretném, ha ők is elhinnék ezt magukról!
Seregi Mihály, a Kótaj edzője: Mindig nehéz egy feljutó csapat otthonában szerepelni, biztos vagyok benne, hogy győzelemre fog a hazai csapat törekedni. Ettől függetlenül úgy érzem, méltó ellenfelek leszünk, és ha a fiúk betartják a taktikai utasításokat akkor ponttal, akár pontokkal térhetünk haza Nyírvasváriból.

Ibrány (1.)–Tarpa (2.)

Fiumei Viktor, az Ibrány edzője: A csoport egyik legerősebb csapata érkezik hozzánk, de ezt a mérkőzést sem gondoljuk túl, ugyanúgy készülünk, ahogyan eddig, hiszen céljaink nem változtak. Viszont eddigi figyelemre méltó szereplésünket szeretnénk minél tovább kitolni.
Vlacseszlav Jeremejev, a tarpai edzőpáros tagja: Számunkra nagyon fontos hatpontos meccsre van kilátás, viszont nagyon nehéz lesz. Próbálunk nem fejjel rohanni a falnak, de szeretnénk elvinni a három pontot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában