Kézilabda, Kisvárda Master Good SE

2 órája

Hosszú az út, és nehéz a feladat

A Kisvárda Master Good SE az ország nyugati szegletében próbálja begyűjteni a bajnoki pontokat.

Szon.hu

Fotó: Dodó Ferenc

 Hosszú út és nehéz feladat vár hétvégén a Kisvárda Master Good SE élvonalbeli csapatára, Kovalcsik Biankáék szombaton a Szombathely vendégeként lépnek pályára a K&H női liga 3. fordulójában. 
A Vas vármegyei alakulat egy szezon másodosztályú tagság után tért vissza a legjobbak közé. Az már a nyári igazolásaikon látszott, hogy komoly tervekkel vágnak neki a pontvadászatnak, csupa jó képességű légióssal erősítették meg keretüket.

Megtartották értékeiket

A névsor elejére kívánkozik a montenegrói jobbátlövő Djurdina Malovics, a kapuba Naira Almeda mellett Petra Marinovic érkezett, a szlovák válogatott Karin Bujnochové mellett két játékost is Kisvárdáról igazoltak, a bal kezes szélső Akijama Nacumit és beálló Ivana Djatevszát. Hárman távoztak ugyan, de arra figyeltek, hogy értékeiket megtartsák. A játékosok mellett a kispadon is váltottak, Vida Gergő helyett Bo Rudgaard vette át a szakmai munka irányítását. A dán szakember az elmúlt években a korábbi magyar szövetségi kapitány, Kim Rasmussen segítőjeként ténykedett, dolgozott az Odense, a Viborg, az Aarhus United, a román Rapid Bucuresti csapatainál, illetve a dél-koreai női válogatottnál is. 
A másik újonc Esztergomhoz hasonlóan remek rajtot vettek, a nyitó körben hazai pályán telt ház előtt, gólgazdag mérkőzésen győzték le a Békéscsabát, majd Dunaújvárosból hozták el a két pontot, így önbizalommal telve várják a Kisvárda elleni találkozót. Erről tanúskodik Akijama Nacumi honlapjukon tett nyilatkozata is. 
– Nagyon örülök, hogy ilyen csodálatosan kezdtük a szezont. Várom már a Kisvárda elleni mérkőzést. Ez lesz az első alkalom, hogy a korábbi csapattársaim ellen játszom. A célom, hogy megnyerjük a meccset, ezért igazoltam ide. A győzelem fontos, de annak is örülnénk, ha a szurkolók izgalmas és jó színvonalú mérkőzést láthatnának – fogalmazott a japán jobbszélső.

Nem lehetetlen a küldetés

Mint az ismert, a Kisvárda Master Good SE az Esztergom elleni vereség után, legyőzte az MTK-t, így felszabadultan készülhettek a több, mint 500 km-es buszútra és a rájuk váró hatvan percre. 

– A győzelem után érezhetően jobb volt a hangulat a héten, mint az esztergomi mérkőzés után. Mindenki tisztában volt azzal, hogy miben hibáztunk az első fordulóban és ezeket sikerült is kijavítanunk az MTK ellen 

– kezdte érdeklődésünkre Józsa Krisztián, a Kisvárda Master Good SE vezetőedzője.
 – Most újabb feladat vár ránk a Szombathely ellen, akik két magabiztos győzelemmel kezdték a bajnokságot. Ebből a jó rajtból kellő magabiztos szereztek, így nagyon nehéz mérkőzésre számítok. Biztos vagyok benne, hogy telt ház vár bennünket, ennek ellenére úgy vélem, hogy nem lehetetlen küldetés elé nézünk, azzal a céllal utazunk, hogy pontot, vagy pontokat szerezzünk.

Pénteken útra keltek

A vezetőedző kiemelte, hogy ellenfelük sok gólt lőve, nagyon gyors kézilabdát játszik, ezért  a gyors visszarendeződés mellett fontos lesz, hogy megállító szabálytalanságokkal folyamatosan tördeljék a támadásépítéseiket. 
– A nagyon jó egy az egyező játékosaik mellett távoli zónákból is eredményesek, valamint szélről is hatékonyan fejezik be akcióikat. Külön figyelmet érdemel a saját nevelésű Pődör Rebeka, aki az első két mérkőzésen húsz gólt szerzett, de jól integrálták be játékukba Djurdina Malovicsot is, az egyik szélen a rutinos Kazai Anita, a másokon pedig Akijama Nacumi felel a gólokért, utóbbit nem kell bemutatni a kisvárdai közönségnek. Szóval több dologra is oda kell figyelnünk, ha eredményesek szeretnénk lenni. Erényeik mellett tisztában vagyunk gyenge pontjaikkal, ezeket szeretnénk kihasználni a siker érdekében – zárta Józsa Krisztián.
A Kisvárda a péntek reggeli edzést követően útra kelt, az éjszakát már Szombathelyen tölti a csapat, hogy frissen, kipihenten tudjanak pályára lépni szombat este. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában