Nyíregyházi Egyetem

2 órája

Segítik a külföldi hallgatók beilleszkedését

Hatékony támogatást kapnak a világ különböző országaiból érkezett hallgatók a Nyíregyházi Egyetemen.

L. Tóth Lajos

Körei László, a Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ vezetője

Forrás: Archív fotó: Dodó Ferenc

– A Nyíregyházi Egyetem stratégiai céljaihoz illeszkedve új elemmel bővül a nemzetközi hallgatók beilleszkedését segítő ingyenes egyetemi szolgáltatások köre. A Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ a Nemzetközi Kapcsolatok Irodával együttműködve szeptembertől minden kedden 14 és 16 óra között segítséget nyújt az érdeklődő hallgatóknak – közölte Körei László központvezető. 

Ingyenes szolgáltatás

– Öröm számunkra, hogy a Nemzetközi Kapcsolatok Iroda az akadémiai intézetek és egyéb szolgáltató egységek mellett a Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ emberi és szakmai támogatására is számíthat a nemzetköziesítési folyamat megvalósításában. Az elmúlt 3 évben egyéni, kiscsoportos konzultációink, néhány közös rendezvény is megalapozta az együttműködést, amelyet a hallgatóink és munkatársaink elégedettsége, visszajelzései folyamatosan igazoltak - tette hozzá Béda Zsuzsa irodavezető. – Egységeink között évek óta dinamikus az együttműködés. Kovács Tamás Bence szociális szakemberként minden kedden a Nemzetközi Kapcsolatok Iroda munkatársainak közvetítésével fogadja az ingyenes szolgáltatás iránt érdeklő hallgatókat. A B épület földszinti irodáiban elérhetők az egyre bővülő mentálhigiénés és segítő konzultációk, amelyeket az elmúlt 3 évben magas hozzáadott értékkel végeztünk - fűzte hozzá Körei László központvezető.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában