Kosárlabda, Hübner Nyíregyháza BS

3 órája

Győztes meccsel hangoltak

Sikerrel tudta le utolsó felkészülési mérkőzését a Hübner Nyíregyháza BS.

Nagy Simon (5) tarthatatlannak bizonyult.

Fotó: Hübner Nyíregyháza BS

Kisebb sérülések és megbetegedések miatt igen foghíjas kerettel vágott  neki az MEAFC elleni, utolsó felkészülési mérkőzésének a Hübner Nyíregyháza BS. A talpon maradt nyolc játékosától viszont a maximumot várta el Merim Mehmedovic vezetőedző. A hozzáállás az első pillanattól hiba nélküli volt, jól védekezett a gárda, labdákat szerzett, és több 2+1-es akcióra építve hamar tíz pont fölé növelte az előnyét. Nagy Simon különösen tarthatatlan volt, a szokásos, tűpontos hárompontosai (nyolc kísérletéből hetet is a helyére küldött távolról) mellett rengeteg faultot harcolt ki, s nem mellékesen végül a csapata legjobbjaként, 27 dobott ponttal zárt.

Magabiztos volt a Blue Sharks

A második negyed végéhez közeledve visszajött hat pontra a lelkes vendéggárda, ám egy időkéréssel rendezte a sorokat a Blue Sharks és a nagyszünetre újra magabiztos előnyt alakított ki. A fordulást követően ráerősítettek erre a Cápák, elöl és hátul is megvoltak a momentumok – ilyen volt Bonifert Bendegúz hatalmas blokkja, illetve Végső Bálint és Boljos Mateja kiváló megoldásai támadásban.

A negyedik negyedben egy-két percig figyelmetlenné vált az egylet, illetve puhává vált a védekezés, ám a miskolci zárkózásnak egy 8–0-s futással vetett véget a szabolcsi csapat. A végén még az is belefért, hogy kipontozódások miatt öt játékosa maradt Mehmedovic mesternek. Mi az, hogy belefért, az utolsó percekben még növelte is a különbséget a gárda.

Győztes mérkőzéssel hangolt tehát a szombati bajnoki nyitányra a Nyíregyháza. Addig még az utolsó simításokat elvégzi a szakmai stáb, hogy teljes kerettel fogadhassa a Vasast.

Versenyképesek lehetnek

A csapat amerikai légiósa ugyan az MEAFC ellen nem lépett pályára, ám a Blue Sharks honlapján úgy nyilatkozott, hogy ez a keret sok mindenre képes lehet.

– Elöl és hátul is megvannak az erősségeink – tért rá Tyreke Locure arra, hogy mit vár a csapattól a szezonban. – Az első osztályú gárdák ellen is mutattunk biztató jeleket. Noha nem láttam még minden ellenfelet, de hiszem, hogy bárki ellen versenyképesek lehetünk és messzire juthatunk ezzel a kerettel.   

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában