Futsal, NB I., B-Kerép Nyírbátori SC

2024.09.12. 12:08

A Rubeola otthonában folytatják

A Magyar Futsal Akadémia legyőzése után Veresegyházon lép pályára a Nyírbátor.

Szentes Bíró Tamás (labdával) fontos láncszeme a nyírbátori csapatnak.

Fotó: Nyírbátori SC

Sorozatban három vereséggel kezdte a futsal NB I 2024-2025-ös idényét a B-Kerép Nyírbátori SC. Szerencsére ez a negatív széria a Magyar Futsal Akadémia ellen megszakadt, erre építve pedig a Rubeola otthonában állna rá a helyes útra Elek Gergő csapata.

Kúsztak, másztak, haraptak

– A Magyar Futsal Akadémia ellen az volt számunkra a legfontosabb, hogy visszaállítsuk a renoménkat – értékelte a találkozót megkeresésünkre a Nyírbátor vezetőedzője. – Azt kértem a játékosaimtól, hogy az akarati tényező kerüljön előtérbe, és tegyék oda magukat 110%-osan. Ez így is történt, nem volt számunkra elveszett labda, kúsztunk, másztunk, haraptunk. Ennek megfelelően már az első félidőben bedaráltuk az ellenfelünket. Olyan félidőt produkáltunk, amely az NB I mezőnyének 70%-a ellen győzelmet ért volna, persze tudtuk, hogy ezt az iramot nem lehet negyven percen keresztül tartani. A második játékrész már visszafogottabb volt, az utolsó tíz percre pedig mind fizikálisan, mind pedig mentálisan elfáradtunk. Ami pedig tetőzi a problémáinkat, hogy ismét megsérült egy játékosunk.

A veresegyházi Rubeola csak az utolsó pillanatban vállalta az első osztályban való indulást, így nem meglepő, hogy a Nyírbátor a három pontért utazik Pest vármegyébe.

Kötelező győzelem előtt

– A Rubeola egyelőre nem igazán tudta felépíteni a keretét – folytatta az ötödik forduló ellenfelének bemutatásával Elek Gergő. – Inkább azzal vannak még elfoglalva, hogy a játékosaik felvegyék az NB I ritmusát. Szeretném, ha ezt a meccset is úgy kezdenénk, mint az MFA ellenit, már csak azért is, mivel nagyon sűrű a program, így hétfőn már újabb összecsapás vár ránk. Nem titok, hogy kötelező győzelmet várok, sőt jó lenne, ha már az első félidőben eldöntenénk a meccset, hiszen a hétfői találkozó miatt szeretném pihentetni egy kicsit a kulcsjátékosokat.

Kiegyenlített mezőny

Mint ismert, a Nyírbátori SC az előző szezonban épphogy csak lemaradt a felsőházi rájátszásról, ennek fényében volt meglepő az idény eleji beragadásuk. Bár azt tegyük rögtön hozzá, hogy a mezőny jóval kiegyensúlyozottabbá vált, mondjuk úgy, hogy szinte mindenki képes arra, hogy meglepje a másikat. Egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy a címvédő Haladás mellett a Veszprém és meglepetésre a kiválóan erősítő Újpest emelkedik ki a tizenkét gárda közül, bár bízunk abban, hogy az élmezőnyhöz hamarosan csatlakozhat a Nyíregyháza is, miközben a Nyírbátor a középmezőny élére kerül.

Futsal: NB I., 5. forduló
Rubeola FC–B-Kerép Nyírbátori SC
Veresegyház, Kucsa Tamás Városi Sportcsarnok, v.: Apkó (Nyekita, Kondákor), 20.45.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában