Fiatalok focija

2024.09.17. 20:22

A kis várdaiak nyolcasokkal zárták a hetet

Kohézió erősítő győzelem, a Bozsik csapatai ikszeltek Múcsonyban.

A Bozsik U19-es csapata (piros mezben) biztosan nyert a vendég kecskemétiek ellen

Fotó: Mán


Idegenben és itthon is vitézkedtek az U19-es focibajnokságokban szereplő csapataink. A Várda Labdarúgó Akadémia legidőebbjei Pakson szerezték meg a győzelmet, a nyíregyházi Bozsik József Labdarúgó Akadémia fiataljai pedig az örökösföldi műgyepen a kecskemétiek ellen.

A 17 éveseknél a várdaiak Diósgyőr elleni hazai meccsét októberre halasztották, a Bozsik itthon kapott ki a Főnixtől. A 16 éveseknél a várdaiak ikszeltek a vendég Lokival, a nyíregyháziak pont nélkül zárták az ország járást, hiszen kikaptak Mosonmagyaróváron.

Az U15-ösöknél a várdaiak itthon verték a Vasast, a nyíregyháziak pedig a békéscsabaiakat.

A 14 éveseknél a Várda La az MTK ellen belelépett egy nagy hazai zakóba, a Bizsik nyert a vendég tarjániak ellen.

A 13 és 12 éveseknél a várdaiak mindkét csapata nyolcassal zárta a hetet a mezőkövesdiek ellen, a Bozsik együttesei ikszeltek Múcsonyban a Sajóvölgye vendégeként. (Nyilatkozatok: kisvardafc.hu és nyiregyhazaspartacus.hu)


U19. Kiemelt csoport
Paksi FC–Várda Labdarúgó Akadémia 1–2 (1–1)
Várda LA: Kovács Máté – Veprik, Krucan, Szirenko, Tenkács, Mavrodij, Borovszkij (Kovács), Koljada, Fedorov (Csengeri), Molnár (Klufinszkij, Rudik), Kancsij. Edző: Csernijenko Ruszlan
Gól: Galambos (9.), illetve Kancsij (27.), Kovács (öngól, 49.).
Csernijenko Ruszlan: – Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Az ellenfélnek a kisméretű pálya kedvezett, mert öt védővel védekezett és fizikálisan erős csapatról van szó. Nehezen tudtuk a védelmét megbontani, és egy kontrából a Paks megszerezte a vezetést. A csapat az első félidőben is sokat tett az egyenlítésért, ami sikerült is, A második félidőben is volt egy remek periódusunk, a vezetést is megszereztük, majd a küzdelem dominált, az ellenfél pontrúgásokból próbált veszélyeztetni. Igazi csapatmunka volt, nagy akarattal játszott mindenki, és egygólos győzelmünk megérdemelt.

Alapcsoport
Bozsik József Labdarúgó Akadémia-Kecskemét 4-0 (1-0)
Bozsik: Barancic - Kondor, Kárpátfalvi, Jakab, Tasi A. (Hegedüs), Tasi B., Tóth N., Tóth M.(Sós), Bakó (Pók), Kalán (Nagy K.), Bocskai. Gól Papp Ákos.
Gól: Tóth (16.), Bocskai (70., 90.), Sós (86.)
Papp Ákos: - Egy jó Kecskemétet sikerült legyőznünk. Nagyszerű mentalitással játszottunk, gratulálok a csapatnak!

Bocskai Dávid (jobbról a második) kétszer volt eredményes a kecskemétiek ellen Fotó: Mán

U17. Alapcsoport
Bozsik József Labdarúgó Akadémia- Főnix Gold 0-1 (0-0)
Bozsik: Novák – Selymes (Polyák), Melich, Szőke, Törő, Szabó, Makó (Ling), Rushyn, Kovács (Sándorfi), Bagoly, Koszta. Edző: Sallai Márk. Gól: Bertha (84.). Kiállítva: Melich )92.), illetve Berekméri-Szigeti (91.)
Sallai Márk edző:  - Jól játszottunk, sokszor tudtunk helyzetbe kerülni, viszont gólt nem tudtunk szerezni. Játékban az ellenfelünk fölé nőttünk, az 1 pontra minimum rászolgáltak volna a fiúk, de a futballt gólra játsszák. Dolgozunk tovább, levonjuk a következtetéseket, és a következő meccsen próbálunk javítani.

U16. Kiemelt csoport
Várda Labdarúgó Akadémia–DVSC 0–0
Várda LA: Herc – Fidler (Szarvas), Budaházi (Omelcsenko), Nagy, Osztroha, Fodor, Volvacs (Harsányi ), Kovbaszjuk, Szencsenkov, Pilipjuk, Kiss (Hodovanec). Edző: Katona György
Katona György: – Jól álltunk bele a mérkőzésbe. Az első perctől úgy küzdöttünk, ahogy kell. A játékot csak rövid periódusokban irányítottuk a remek képességű vendégek ellen, viszont így is megvoltak azok a lehetőségek, amelyekkel meccset tudtunk volna nyerni. Ezek sajnos kimaradtak, de nem vagyunk elégedetlenek, mert ez a döntetlen jó alap lehet a folytatásra nézve.

Alapcsoport
Mosonmagyaróvár- Bozsik József Labdarúgó Akadémia  2-1 (1-1)
Bozsik: Dudás - Novák, Villás, Kosztyu (Jeles), Makai, Kiss, Hatházi (Böszörményi), Szenes, Nagy (Kranyik), Tóth, Uray (Taki). Edző: Sándor Dávid.
Gól: Kovács (44.), Sághy (49.), illetve Tóth (3.).
Sándor Dávid: Jól kezdtük a mérkőzést, sikerült a hamar gólt szerezni. Ez után is mezőnyfölényben játszottunk, több helyzetet is kidolgoztunk, sajnos nem tudtuk növelni az előnyünket amit az ellenfél a 45. percben meg is büntetett egy pontrúgás után. A második félidőben szintén egy pontrúgás utáni szituációból újabb gólt kaptunk. A játékkal ezután is elégedett lehetek, folyamatosan jöttek a helyzetek, nagyon sokat kerültünk az ellenfél mögé, és vagy a hazai kapus bravúrja állított meg minket, vagy a kapufák… Sajnos nem sikerült egyenlítenünk, pedig megérdemelték volna a srácok, mert a teljes mérkőzésen jól fociztak. Kár azért a két kapott gól előtti szituációkért. Meg kell tanulni eldönteni az ilyen mérkőzéseket.

U15. Kiemelt csoport
Várda Labdarúgó Akadémia–Vasas Kubala Akadémia 2–1 (1–0)
Várda LA: Kocserhan – Helmeczi, Jurik, Hizsnjak, Tkacs (Pokol), Kedves (Licz), Szitnik, Dovhanics (Gyula), Deniszov, Birov, Dvbak (Száraz). Edző: Kornutjak Volodimir
Gól: Szitnik (31.), Deniszov (83.), illetve Kertai (68.).
Kornutjak Volodimir: – Az első félidőben jól játszottunk, párharcokat nyertünk, helyzeteket alakítottunk ki, azonban ezeket nem tudtuk értékesíteni, ellenfelünknek egyetlen, saját hibánkból kialakult szituáció után volt lehetősége. A második félidőben érthetetlen módon visszaálltunk saját térfelünkre, nem tudtuk huzamosabb ideig birtokolni a labdát, folyamatos nyomás alatt játszottunk, elvesztettük a párharcokat, de ellenfelünknek a gólon kívül nem igazán volt több lehetősége. Ahogyan a múlt héten, úgy most is két rögzített játékhelyzet után sikerült megszerezni a győzelmet az utolsó utáni pillanatban. Az ilyen győzelmek erősítik a csapat kohézióját. Gratulálok a csapatnak!

Alapcsoport
Bozsik József Labdarúgó Akadémia - Békéscsaba 2-0 (1-0)
Bozsik: Ágoston - Gönczör, Császár, Tasnádi, Dankó, Czifra (Varga), Palaga (Torresan), Csáki (Horváth), Papp (Lőrincz), Villás, Sallai M. (Szász). Edző: Aranyos Mózes.
Gól: Csáki (4.), Sallai (50.)
Aranyos Mózes: - Le a kalappal a srácok előtt, nagyon jó mentalitással, végig nagyon egységesen, és kombinatívan futballozva, sikerült felülmúlnunk ellenfelünket! Nagyon büszke vagyok a srácokra!

U14. Kiemelt csoport
Várda Labdarúgó Akadémia–MTK Budapest 0–10 (0–4)
Várda LA: Halász – Pokol, Skurak, Takács, Kulik, Csendes, Povhanics, Szpivák (Paronai), Fekete, Kapitány (Orgován), Popovics (Grica). Edző: Lakatos Bence
Gól: Masszi (10. és 24.), Malomsoki (12., 50. és 52.), Vörös (30. és 77.), Németh (63.), Mohl (66.), Dunca (69.).
Lakatos Bence: – Nehéz ilyen meccs után bármit is mondani. Ellenfelünk más szintet képviselt ezen a mérkőzésen. Nekünk a célunk az, hogy két-három év múlva megközelítsük ezt a nívót, és U15-ben vagy U16-ban ki-ki mérkőzést játszhassunk az MTK-val. Ehhez nagyon sok tapasztalat és munka szükségeltetik, ami ebben a szezonban leginkább vár ránk.

Alapcsoport, Kelet
Bozsik József Labdarúgó Akadémia – Salgótarjáni BTC 3-0 (2-0)
Bozsik: Varga - Kicsák, Gál, Dankó, Jacsó (Balla), Nagy Levente (Hanusi), Kóder (Ferenczi), Oláh B (Sallai D.), Madura (Vasvári) – Kenyeres (Muskóczki), Nagy Zsombor (Száfta). Edző: Magyar Gábor.
Gól: Dankó (7.), Madura (12.), Hanusi (69.).
Magyar Gábor: - A mérkőzésen sikerült végig dominálunk. Sok helyzetet alakítottunk ki, akár nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna.

U13. Észak-kelet
Várda Labdarúgó Akadémia–Mezőkövesd Zsóry FC 8–0
Várda LA: Éles – Nagy, Varga, Balogh, Koszta, Sztolykó, Fráter, Beresnyák, Osztroha. Csere: Mészáros (kapus), Szabó, Illés. Edző: Oláh Levente
Gól: Osztroha (5.), Szabó (36.), Nagy (48.), Fráter (53.), Koszta (56.), Varga (64. és 73.), Illés (68.).
Oláh Levente: – Végig nagy mezőnyfölényben játszottunk, ellenfelünknek kevés lehetőséget adtunk a gólszerzésre. A sok hiányzó játékosunk ellenére, meggyőző játékkal sikerült elérni ezt a győzelmet. Külön öröm számunkra, hogy ezt kapott gól nélkül tettük!

Sajóvölgye Focisuli -Bozsik József Labdarúgó Akadémia 1-1
Bozsik: Ágoston (Bukovinszki) - Papp (Torresan), Hengsperger (Spekker), Tamás (Havrilla), Varga , Major (Nagy), Sinka (Fodor), Czidor (Szabó), Tóth. Edző: Majoros Ádám.
Gól: Kavalecz (11.), illetve Nagy (38.)
Majoros Ádám: - Örülök, mert ezen a mérkőzésen is jó felfogásban, ügyesen játszottak a srácok! Szerettünk volna nyerni, erre meg is volt az esélyünk, de be kell érnünk most a döntetlennel. A gyerekek fejlődése szempontjából viszont folyamatosan nyerünk!

U12. Észak-kelet
Várda Labdarúgó Akadémia–Mezőkövesd Zsóry FC 8–1
Várda LA: Gyöngyösi – Kovalenko, Séra, Halai, Kertész, Balog, Révész, Resetár, Károlyi. Csere: Bacskai (kapus), Szilágyi, Fekete, Domokos, Földesi, Obsitos. Edző: Deák Béla
Gól: Halai (23., 39. és 48.), Szilágyi (29. és 36.), Földesi (46.), Balog (50. és 64.), illetve Kovács. (53.).
Deák Béla: – Hoztuk a kötelezőt, de ezt is helyén kell kezelni, csakúgy, mint a múlt heti eredményt. Az ellenféltől sokkal többet kaptunk, mint amire számítottunk, így egy élvezetes, jó mérkőzés kerekedett belőle. Sikerült szép gólok szereztünk, a helyzetkihasználásban viszont javulnunk kell. Gratulálok a csapatnak!

Sajóvölgye - Bozsik József Labdarúgó Akadémia 3-3
Bozsik: Veress - Jakab (Sinka), Mátyás (Szücs M.), Sztanek (Pócsi), Vitányi (Dankó), Tóth (Marinka), Lénárt (Kaibás), Sipos ( Czentek), Nagy ( Szücs Á). Edző: Marcsek Zoltán.
Gól: Rási (14.), Molnár (19.), Németh (44.), illetve Czentek (29.), Tóth (58.).
Marcsek Zoltán edző: - Az első 20 percnek köszönhetően megint hátrányban kellett játszanunk. Innentől kezdve mi irányítottuk a játékot, és a csapatnak volt tartása, és két gólos hátrányból, kicsit határozottabb befejezésekkel megnyerhettük volna a meccset. Gratulálok a gyerekeknek!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában