Futsal, A'Stúdió Futsal Nyíregyháza, B-Kerép Nyírbátori SC

2024.08.21. 11:16

Válogatott meghívók érkeztek

Az A’Stúdió Futsal Nyíregyháza két, míg a Nyírbátori SC egy játékosa került be a válogatottba.

Szabó Lajos (7) is meghívót kapott a válogatottba.

Fotó: Kohut Árpád

Lassan célegyenesbe ér nemzeti csapatunk felkészülése az EB-selejtezőkre, ami december elején kezdődik. Csoportunkban a norvégok, a szlovénok és a montenegróiak szerepelnek majd, ahol az utóbbival kezdünk idegenben.

A felkészülés ezen szakaszában két igen nehéz mérkőzés vár legjobbjainkra. Előbb Spanyolországba utazik válogatottunk, ahol a hazaiakkal csapunk össze augusztus 22-én, majd három nappal később itthon, a Vasas csarnokban fogadjuk a horvátokat. Mind a két együttes a VB-re készül, így vélhetően igen motivált csapatokkal találkozunk majd.

A Nyírségből a válogatottba

Ami a keretet illeti, két kapus és tizennégy mezőnyjátékos kapott meghívót, köztük két újonc. A Haladás fiatalja, Vatamaniuc-Bartha Dávid, és Lipl Noel, a Veszprém játékosa első ízben bizonyíthat a spanyol mesternél. Ami jó hír, hogy hosszabb szünet után ismét tagja Dróth Zoltán is a keretnek. Vármegyénkből három játékos utazhatott Spanyolországba, az A’Stúdió Futsal Nyíregyháza gárdájából Szabó Lajos, valamint Rafinha, míg a B-Kerép Nyírbátori SC színeit Szentes Bíró Tamás képviseli a nemzeti csapatban. 

Mint ismert a bajnokság legutóbbi fordulójában a Nyíregyháza vezetett a bajnoki címvédő Haladás ellen, ám végül pont nélkül maradt. A találkozó érdekessége volt, hogy ezen a meccsen szerezte meg a klub története 270. NB I.-es gólját. Kovács Róbert hetvenedik alkalommal volt eredményes az A’Stúdió színeiben, ebből 27-et élvonalbeli bajnokin jegyzett. Idáig 41 olyan első osztályú meccs volt, amin vezetett a gárda, tizenkettedszer fordult elő, hogy nem tudott megnyerni egy ilyen találkozót, ez harmadszor történt meg a Haladás ellen.

Nehéz mérkőzések következnek

A második fordulóban a Nyírbátor is vereséget szenvedett, Elek Gergő csapata egy gólzáporos meccsen kapott ki a Kecskeméttől. A futsal NB I. augusztus 30-án folytatódik, az A’Stúdió éppen Kecskeméten vendégszerepel, míg a Nyírbátor Újpestre utazik. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában