Kézilabda, Kisvárda Master Good SE

2024.08.19. 12:03

Második hely a hazai tornán

Hétvégén négy elsőosztályú alakulat küzdött meg a helyezésekért Kisvárdán.

Szon.hu

Igazi nagyüzem volt pénteken a kisvárdai sportcsarnokban, alighogy véget ért a VII. Várda Kupa U20-as torna, délután már a felnőttek vették birtokba a játékteret a Kisvárda Kupán. A négy csapatos torna első mérkőzésén a Békéscsaba az MTK-val találkozott, a hatvan perc a fővárosiak győzelmével ért véget. A nap második mérkőzésén a házigazda Kisvárda Master Good SE ellenfele a Vác volt.

Koncentráltabban kezdtek a vendégek, így hamar kétgólos előnybe kerültek, a mieink első találatára hat percet kellett várni, akkor Gyimesi Kitti volt eredményes. Összeállt aztán a védekezésük, a váciak nemigen találtak rajta fogást, de a kisvárdai támadásaink is elhaltak a határozott váci falon. A tizenegyedik percben még csak három három találatnál jártak a felek. Továbbra is a védelmek domináltak, jobbára azonban a vendégeknél volt az előny. Többször egyenlítettk Karnik Szabináék, de a vezetést egyszer sem sikerült átvenniünk. A játékrész hajrája aztán Herbert Gábor csapatáé volt, akik három gólos előnnyel vonulhattak szünetre.

Faz öltözőből frissebben jött ki a házigazda, percek alatt ledolgozta hátrányát, közben Mátéfi Dalma büntetőt hárított. Majd Karnik Szabina találatával először vezettek a mérkőzésen, ezt Szabó Lili duplázta meg. Remekül működött a védekezésük, Mátéfi Dalma pedig jól védett, Erin Novak még emberhátrányban is betalált háromra növelve ezzel előnyüket. A játékrész első tíz percében a Vác csak hetesből tudott betalálni egyszer. Amit felépítettek, azt pár perces rövidzárlattal le is rombolták, a Vác percek alatt egalizált. Innentől kezdve fej fej mellett haladt a két gárda, majd Larissa Kalaus büntetőjével ismét a Kisvárdánál volt az előny, amelyet horvát légiósuk egy szép hátsó kerüléssel meg is duplázott. Ajano betöréses góljával már három volt ide, újabb Kalaus hetessel alakult ki a legnagyobb különbség a két gárda között. A mérkőzést emberhátrányban fejezte be a Kisvárda, de így is megmarad a négy gólos különbség. Legyőztük a Vácot (2–18), így szombaton döntőt játszhattak. A bronzcsatát pedig a Vác a Békéscsaba ellen vívhatta meg.

Szombaton először az előző nap két vesztese mérkőzött meg a harmadik helyét, a bronzcsatát végül a Békéscsaba nyerte meg, így ők állhattak a képzeletbeli dobogó harmadik fokára. Következett a döntő, amelyben a Kisvárdának az MTK volt az ellenfele.

Jól kezdte a találkozót Józsa Krisztián együttese, Larissa Kalaus büntetőjével már két gólos volt az előnyük, Szabó Lili pedig a 11. percben megszerezte negyedik góljukat. Innen aztán jött egy rövidzárlat, sorra maradtak ki a helyzeteik, amelyeket gyors indítás gólokkal büntetett az MTK, percek alatt négy gólos előnyt építettek maguknak. Józsa Krisztián rövid időn belül kétszer is időt kért, hogy rendezni tudják a sorokat. A két rövid pauza meghozta eredményét, fokozatosan dolgozták le időközben ötre duzzadt hátrányunkat, Gém Léna háromszor is betalált, az ő góljával alakult ki a félidei eredmény. Egy gólos hátránnyal vonultak pihenőre.

Fordulás után Szabó Lili azonnal egalizált, aztán a 38. percben Karnik Szabina találatával ismét hazai vezetést mutatott az eredményjelző. Tizenhétnél ismét egyenlő volt az állás, az MTK onnantól kezdve végig kézben tartotta a mérkőzést, végül három góllal (27–24) nyert és ezzel elhódította a kupát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában