Labdarúgás, Nyíregyháza Spartacus FC

2024.08.27. 12:12

Magabiztosan jutott tovább a női Szpari

Az Eger, majd a Salgótarján sem tudta megállítani a lányokat

Magabiztos volt a Nyíregyháza.

Fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

Magabiztos játékkal jutott a Simple Női Kupa negyedik játékkörébe a Nyíregyháza Spartacus FC. Jeddi Béla tanítványai a második fordulóban kapcsolódtak be a küzdelmekbe, akkor az osztálytárs Eger gárdáját legyőzve 3–1-re.

Dominálták a mérkőzést

A harmadik körben szintén egy csoporttárs, a Salgótarjáni VSE következett. Szalanics Dóra és Csábi Bianka gyors góljaival hamar előnybe került a nyírségi egylet, ám a félidőig nem esett újabb gól, bár a Szpari végig nyomott. A második félidő derekán aztán beindult a henger, előbb Tóth Nikoletta, majd Hrinkó Délia duplázta meg az előnyt, hogy aztán jöjjön Benedek Klaudia és Novák Panna, akik egymás között elosztva a találatokat tíz perc alatt berámoltak még négyet. A végeredmény így 8–0 lett. 

Mint ismert, az NB II.-es bajnokság Keleti-csoportjának küzdelmei augusztus 31-én kezdődnek, a Nyíregyháza egy nappal később hazai pályán kezd a Kecskemét ellen. Remek előjel, hogy a kupában magabiztosan győzte le a gárda riválisait, erre pedig mindenféleképpen lehet építeni még akkor is, ha az uborkaszezonban kulcsjátékosok távoztak a fiatal keretből. 

A Szpari a 2023-2024-es idényben a Budapest Honvéd, az Újpest és az Eger triója mögött, kiváló teljesítményt nyújtva az előkelő negyedik helyen zárt. 

Labdarúgás, Simple Női Kupa, 3. forduló
Nyíregyháza Spartacus FC–Salgótarjáni VSE 8–0 (2–0)
Nyíregyháza, Örökösföld Sporttelep, v.: Orosz (Kelemen, Kárász).
Nyíregyháza: Verdes – Csábi, Bodnár (Bendek), Szerb, Hrinkó (Kertész), Novák, Zsigó, Szalanics (Pekk), Kása, Lizenbold (Tóth). Vezetőedző: Jeddi Béla.
Salgótarján: Verbói – Tóth, Bujtár-Bokor, Gál, Miklós-Baksa, Berta (Gerhát), Mészáros D. (Mészáros Zs.), Kerekes, Horváthné, Banga, Tukacs. Vezetőedző: Oláh Teofil.
Gól: Szalanics (18.), Csábi (19.), Tóth (68.), Hrinkó (75.), Benedek (80., 81. - egy 11-esből), Novák (87., 89.). 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában