Labdarúgás, NB I., Nyíregyháza Spartacus FC

2024.08.30. 10:41

Fel kell nőni ehhez a feladathoz

A Ferencváros ellen lép pályára az NB-I.-es labdarúgó bajnokság következő fordulójában a Szpari.

A Fehérvár elleni mérkőzés után motiváltan utazik a Ferencvároshoz a Szpari.

Fotó: Sipeki Péter

Mint ismert, a Ferencváros és a Nyíregyháza Spartacus FC tavasszal kupameccsen már találkozott, akkor hatalmas csatában a patinás zöld-fehér klub jutott tovább. A Szpari háza táján sok minden változott azóta. A nyírségi gárda megnyerte az NB II.-őt, ezzel feljutott az élvonalba, sőt a múlt héten már megvolt a stadionavató mérkőzése is. 

A játékosok először léphettek pályára az új létesítményben, tíz év után játszhattak ismét Nyíregyházán élvonalbeli találkozót. A Fehérvár FC elleni 3–3-as derbi azonban már a múlt, a játékosok a héten a soron következő mérkőzésre készültek. Az ellenfél vasárnap a Ferencváros lesz, idegenben.

Lehet a Szparinak keresnivalója

– A Ferencváros kerete azóta kicserélődött, az edző személye is változott, de ha ugyanolyan bátran futballozunk mint akkor, és felvállaljuk a saját játékunkat, akkor lehet keresnivalónk. Meg kell próbálnunk pontot szerezni – mondta a Spartacus honlapján Tímár Krisztián vezetőedző.

Várhatóan sok néző lesz a Groupama Arénában, éppen ezért a szakmai stáb az ottani hangulatra is igyekszik felkészíteni a keret tagjait. Sokan most játszanak majd először ebben a stadionban.

– Remélem ez majd inkább feldobja a játékosokat. Egyszerűen, gyorsan kell játszanunk, a játékosoknak kell felnőni a feladathoz. A hétvégi bajnokin szeretném, ha a mi akaratunk érvényesülne, és meglepetést okoznánk – tette hozzá Tímár Krisztián.

A vezetőedző a Ferencvárosnál nevelkedett, majd futballozott, így számára még különlegesebb lesz a találkozó. De érdekes lesz Kovácsréti Márk számára is, a nagypapája, Ebedli Zoltán ugyanis a Fradi legendás játékosa volt.

Egyszer már szereztek pontot 

A vasárnapi a huszonötödik bajnoki mérkőzés lesz a két csapat között, 22-őt az NB-I.- ben vívtak az együttesek. Háromszor sikerült csak nyerni a fővárosiak ellen, az Üllői úton pedig csak egyszer, 2010-ben szerzett pontot a Nyíregyháza, akkor 0–0 lett a végeredmény. A Szparinál legutóbb már játszhatott a sérülés után visszatérő Baki Ákos és Toma György. Nagy Dominik rehabilitációja is jól halad, a Debrecen elleni találkozóra rendbe jöhet. A szintén sérült Myke Ramosnak és a gerincműtéten átesett Géresi Krisztiánnak még várnia kell a visszatérésre. A vasárnapi mérkőzés 19.45-kor kezdődik Budapesten.

Labdarúgás: NB I., 6. forduló

Ferencvárosi TC–Nyíregyháza Spartacus FC
Budapest, Groupama Aréna, vasárnap, 19.45.

További mérkőzések
Péntek: Fehérvár FC–MTK Budapest (20.00).
Szombat: DVSC–ZTE FC (17.45), DVTK–ETO FC Győr (20.00).
Vasárnap: Kecskeméti TE–Újpest FC (15.00), Paksi FC–Puskás Akadémia FC (17.30).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában