Labdarúgás

2024.06.29. 14:33

Visszatérő játékosa góljával ikszelt a Szpari

A labdarúgó NB I következő idényére hangoló Nyíregyháza Spartacus szombaton lejátszotta a második felkészülési mérkőzését.

Szon.hu

Myke Ramos kitűnően szállt be a meccsbe

Fotó: Mán László

A szlovák élvonalbeli Mihalovce elleni találkozón újra játszott a Szpariban Nagy Dominik, az új igazolások közül Jaroslav Navrátil és Kovács Milán a kezdőben kapott lehetőséget, míg Tóth Balázs, Pinte Patrik és Horváth Kevin a második félidőben lépett pályára.

A nagy hőségben nem indult jól a találkozó, bő negyedóra elteltével megszerezte a vezetést a vendéggárda: Bese Balázs elsőre hárított, a kipattanóra érkező Zulevic azonban közelről bevette a nyíregyházi kaput.

A piros-kékek ráerősítettek a folytatásban, Temesvári Attila a lécre fejelt és egy lesgólt is lőtt, a két helyzet között Kovácsréti Márk távoli próbálkozását hárította az ellenfél kapusa. A játékrész hajrájában aztán újra Besének kellett villannia.

Tímár Krisztián sort cserélt a szünetben, s a Spartacus agresszívabban is ment előre az egyenlítésért. Nagyon aktív volt a nem megszokott pozícióban futballozó Gresó Mátyás és a fiatal Bertók Márk, a gólt viszont egy olyan játékos hozta össze, aki mindenkinél később lépett pályára. A frissen becserélt Myke Ramos a 73. percben nagyot vetődve zavarta meg a felszabadítani igyekvő kapust, aki elcsúszott, majd csak szabálytalanul tudta megállítani a támadót. A büntetőt a sértett értékesítette higgadtan. Myke legutóbb február végén játszott, a sérülésből felépülő csatárnak a tizenegyeslövés volt az első labdaérintése visszatérését követően.

Az eredmény már nem változott, a Szpari 1–1-et játszott második felkészülési meccsén. A nyíregyházi csapat vasárnap elutazik és ausztriai edzőtáborban folytatja a munkát.

 Az új igazolások közül Jaroslav Navrátil (fehérben hátul) is bemutatkozott

Labdarúgás: felkészülési mérkőzés
Nyíregyháza Spartacus–Michalovce (szlovákiai) 1–1 (0–1)
Nyíregyháza, Örökösföldi sporttelep
Spartacus, 1. félidő: Bese – Alaxai, Temesvári, Baki, Navrátil, Toma (Daróczi), Kovács M., Nagy B., Nagy D., Kovácsréti, Beke. 2. félidő: Tóth B. – Gengeliczki, Rjasko, Tamás, Horváth K., Kesztyűs, Bertók, Gresó, Pinte, Novák (Myke), Oláh. Vezetőedző: Tímár Krisztián.
Gól: Myke (73. – 11-esből), illetve Zulevic (20.).

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában