Baleset

2024.06.30. 08:25

Két vitorlázó repülőgép ütközött össze Nagycserkesz közelében

Szon.hu

Információnk szerint két vitorlázó repülőgép ütközött össze szombaton kora este Nagycserkesz közelében. A gép pilótái ejtőernyő segítségével kiugrottak a becsapódás előtt, így súlyos sérüléseket nem szenvedtek. A rendőrség és a légihatóság vizsgálja a nem mindennapi légi baleset okát és körülményeit. Többek között drónfelvételt is készítettek a baleset helyszínéről. A tűzoltók és a mentők is nagy erőkkel a helyszínre érkeztek. 

Az esetről megkérdeztük a rendőrséget:

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint két vitorlázórepülő manőverezés közben összeütközött, az irányíthatatlanná vált repülőkből a pilóták ejtőernyővel kiugrottak. A egyik pilóta a földre érkezés következtében megsérült. A repülők Nagycserkesz külterületén lévő mezőgazdásági területen értek földet. A rendőrség a baleset körülményeit büntetőeljárás keretén belül, szakértő bevonásával vizsgálja.

 

Fotók: Sebők Csaba

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában