Labdarúgás, vármegyei II. osztály, Pannónia Zrt. csoport

2024.06.25. 10:42

Érvényesítették a papírformát

Magabiztosan lett bajnok a vármegyei másodosztály Pannónia Zrt. csoportjában a Szakoly.

A Filo SE ellenében fájó vereséget szenvedett a szürke mezes Szakoly.

Fotó: Sipeki Péter

Fantasztikus formában kezdte a vármegyei másodosztályú labdarúgó-bajnokság Pannónia Zrt. csoportjának 2023-2024-es idényét a Szakoly csapata, amely az első kilenc mérkőzését megnyerte, s első vereségét mindössze a pontvadászat tizennegyedik játékkörében a Rakamaz ellenében szenvedte el. Összességében azonban még ez sem törte meg a gárda lendületét, amely végül magabiztosan, kilenc pontos előnnyel lett bajnok a Tiszalök előtt.

Fokozatosan építkeznek

– Az előző szezont újoncként a harmadik helyen zártuk, s mivel az előttünk végző két csapat, nevezetesen a Kótaj és a Nagykálló is osztályt lépett, így egyértelműen esélyesként vágtunk neki a 2023-2024-es idénynek – mondta el lapunk megkeresésére Géczi Péter, a Szakoly játékos-edzője. – Kimondottan nem volt cél a bajnoki cím, de bíztunk benne, hogy azért összejöhet. A játékosok számára sem volt titok, hogy a magasabb osztályt nem tudjuk még vállalni, erre még nem állunk készen, így a 2024-2025-ös szezonban is a másodosztályba nevezünk.

Amennyire jól sikerült az őszi rajt, éppen annyira ragadt be az egylet a téli szünetet követő folytatásban, amit két meglepő vereség szemléltetett, a Filo SE 5–3-ra, majd a nagy rivális Tiszalök 2–1-re győzte le közép-nyírségi község csapatát.

– Azt az őszi kilenc meccses győzelmi szériát azért szeretném külön is kiemelni még akkor is, ha tavasszal becsúszott két fájó vereség, de aztán hamar sikerült kozmetikázni, így újra a győzelem, a győzelmek útjára léptünk. Több meccset nem nagyon szeretnék említeni, mivel minden találkozón úgy léptünk pályára, hogy kihozzuk magunkból a legjobbat és ez hellyel-közzel sikerült is – folytatta a tréner. 

Ahogyan azt fentebb már említettük, az első osztályt nem vállalja az alakulat, ellenben ez koránt sem jelenti azt, hogy ne lennének tervei a soron következő szezonra.

Később döntenek a jövő céljairól

– Egyelőre még egyeztetés alatt van a jövő – zárta a gondolatait Géczi Péter, aki maga is kivette a részét a csapat sikereiből, hiszen tíz gólig jutott a szezonban. – Három-négy olyan játékosunk visszavonul ugyanis, akik meghatározó tagjai voltak a keretnek, őket pedig valamilyen módon pótolnunk kell. Az átigazolási piac július 1-jén nyit, keressük azokat a labdarúgókat, akikkel befoltozhatjuk ezeket a lyukakat. Ennek függvényében fogjuk meghatározni a terveinket a következő bajnoki idényre.

Szakolyi számok
Végeredmény
1. hely    26    20    3    3    89-43    63
Hazai pályán
2. hely    13    11    1    1    46-22    34
Vendégként
1. hely    13    9    2    2    43-21    29
Házi góllövőlista. 25 gólos: Módis Dávid. 15 gólos: Bodai Krisztián. 10 gólos: Géczi Péter. 7 gólos: Seres Patrik. 5 gólos: Kerecsen József, Lukács Bence, Nagy Tamás. 4 gólos: Szathmári Dávid. 3 gólos: Balázsi Péter. 2 gólos: Koskovits György. 1 gólos: Ruska Tamás, Soós Gergely. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában