Vihar

2024.06.27. 16:15

Így verte el a jég Ibrányt

Még mindig tart a viharkár helyreállítása Ibrányban. Három ház is életveszélyes állapotba került a hatalmas jégzuhataggal érkező vihar miatt.

Szon.hu

Felmérték a vihar okozta károkat Ibrányban

Fotó: Sipeki Péter

Ahogy beszámoltunk róla, június 22-én szombaton durva vihar csapott le vármegyénkre, helyenként nagy méretű, több centiméter nagyságú jég is kísérte a felhőszakadást. Óriási károkat okozott Bujon, Tiszanagyfaluban, és Ibrányban is a vihar. 

Dió nagyságú jég esett Ibrányban a viharban
A hétvégi viharban dió nagyságú jég esett Ibrányban
Fotó: facebook/Kovács Viktória

Trencsényi Imre Ibrány polgármestere elmondta, hogy a hétvégi viharkárok felmérését a Kisvárdai Katasztrófavédelmi Kirendeltség állománya, valamint a helyi polgármesteri hivatal munkatársai befejezték, a károkat rögzítették. A vihar által leginkább rongálódott épületek kárelhárítását, az épület födémének fóliázását, a tűzoltóság és a katasztrófavédelem állománya folyamatosan végzi. Felhívta a lakosság figyelmét is arra, hogy azoknak az ingatlantulajdonosoknak, akik kisebb károkat szenvedtek, és akikhez a tűzoltóság vagy a katasztrófavédelem szakemberei a még nem tudtak odaérni, a GAMESZ kiszállítja a födémre rakható fóliát, amit kérnek, hogy még az előrejelzett esőzések előtt terítsenek le. 

 

Vihar utáni helyreállítás

– Körülbelül százra tehető azoknak az ingatlanoknak a száma, amelyekben kárt okozott a vihar. Sajnos 2-3 ingatlan is életveszélyes állapotba került, ezeknek a bontásáról kell majd gondoskodni. Az ezekben élő családok rokonoknál meg tudták oldani a szállást. Még körülbelül harminc ház az, ahol szükségesek a javítások, felújítások, fóliázások. Az ideiglenes helyreállítási munkálatok folyamatosan zajlanak a Katasztrófavédelem, a Tűzoltóság, és a gazdasági és műszaki ellátó szervek munkatársainak a segítségével, és persze a tulajdonosok is keményen dolgoznak a házaik helyreállításán, és segítik egymást – részletezte Ibrány polgármestere, és megjegyezte: nagy szükség lenne még különböző építőanyagokra, mint például tetőcserép, pala, léc, és fóliára is. A felajánlásokat az ibrányi polgármesteri hivatal 06-42-527-017-es telefonszámán lehet jelezni.

 

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában