Röplabda, Extraliga, Fatum-Nyíregyháza

2023.10.14. 20:49

Győzelemmel kezdte a bajnokságot a Fatum-Nyíregyháza

A Békéscsaba otthonából csent el a három pontot a szabolcsi egylet.

Kiválóan kezdte a hazai bajokságot a Fatum.

Fotó: Imre György

Szombaton elrajtolt a nyolccsapatos női röplabda Extraliga 2023–2024-es idénye. A lebonyolítás nem változott, a körmérkőzéses, tizennégy fordulós oda-vissza vágós alapszakasz után következik a rájátszás, majd a negyeddöntőben, az elődöntőben, a fináléban és a helyosztókon is az egyik fél harmadik győzelméig tartanak a küzdelmek. Az utolsó helyezett kiesik az NB I.-be.

A Fatum-Nyíregyháza az első játékkörben a Békéscsaba otthonába látogatott, ahol arra készült, hogy a hét közepén a CEV Kupában elszenvedett andalúz fiaskót követően borítsa a papírformát.

Nyíregyházi ponttal indult a találkozó, a folytatásban azonban többnyire a hazai gárda akarata érvényesült, ami a szett közepéig ki is tartott, ellenben innentől kezdve egyre többet hibázott a BRSE, amely leginkább a nyitásait rontotta el. Ennek kapcsán vérszemet kapott a szabolcsi egylet, amely fordított, majd öt pontra növelte a fórját. A vendéglátó trénere, Tóth Gábor próbálta megtörni a nyírségi lendületet, ám a Fatum határozottabbnak bizonyult, így a hét szettlabdájából már az elsőt értékesítette.

Sokkal szorosabban alakult a második felvonás, a Békéscsaba a játékrész elején, majd a közepén is meglógott, a Nyíregyházában ellenben volt tartás, így mindkétszer visszazárkózott. 16:16-nál a hazai alakulat kért időt, ami eredményesnek bizonyult, sorozatban négy pontot szerzett a békési gárda, amely öt szettlabdához jutott, s habár az elsőt még hárította a Fatum, a másodikat Aydinogullari értékesítette, ezzel kiegyenlítve a találkozó állását.

A harmadik játékrész elején a Nyíregyháza diktálta a tempót, a Békéscsaba leginkább csak futott az eredmény után, azonban két-három pontnál nagyobb fórt nem tudott kiharcolni a Fatum. Aztán kissé váratlanul jött egy hazai 8:2-es sorozat, melyet követően Tomás Varga hívta magához az övéit, ami szerencsére új lendületet adott a vendég egyletnek, amely Nina Kocics iránymutatásával kiegyenlített. Innentől fej-fej mellett haladtak a csapatok, a végletekig kiélezett végjáték pedig csak a harmincadik pont beütésével zárult le, melyet a Fatum-Nyíregyháza vitt véghez, így újra előnybe kerülve.

Hatalmas elánnal vetette bele magát a negyedik szettbe a Békéscsaba, így Varga mester viszonylag hamar megszakította a mérkőzést. Eleinte úgy tűnt, hogy ezúttal nem tud visszakapaszkodni a Nyíregyháza, aztán a szabolcsi klub csak rendezte a sorait és megkezdte a felzárkózást. Tóth Gábor minden tőle telhetőt bevetett, de tizenhét pontnál utolérte ellenfelét a Fatum. Húsz pontnál még mindig egál volt az eredmény, azonban innen Tóth Fruzsiék kerültek lépéselőnybe, s bár az első mérkőzéslabdát még hárította a BRSE, a másodikat már megoldotta a vendég sor, ezzel megnyerve a találkozót.

Röplabda: Extraliga alapszakasz, 1. forduló,

Swietelsky-Békéscsaba–Fatum-Nyíregyháza 1:3 (-17, 20, -28, -22)
Békéscsaba, v.: Szabó, Horváth.
Békéscsaba: Strumilo 2, Stepanenko 14, Bodnár 5, Pintér 11, Aydinogullari 3, Stanchulova 5. Csere: Molcsányi (libero), Glemboczki 16, Kump 7. Vezetőedző: Tóth Gábor.
Nyíregyháza: Jeremics 14, Földi 3, Kocics 21, Galvao 3, Lászlop 7, Antivero 8. Csere: Tóth (libero). Vezetőedző: Tomás Varga.
A mérkőzés alakulása: 1. játszma (21 perc): 8:4, 12:16, 14:21, 17:24. 2. játszma (23.): 8:5, 16:13, 21:19, 24:20. 3. játszma (34.): 7:8, 16:11, 21:19, 28:29. 4. játszma (27.): 8:3, 16:12, 20:21, 22:24.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában