Kézilabda

2023.10.04. 12:38

Gréta töretlenül élvezi a kapitány bizalmát

Kisvárdára magyar és szlovén válogatott meghívót is hozott a postás.

Szon.hu

Novak Erin és Juhász Gréta

Fotó: Berényi Attila

Golovin Vlagyimir, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitány kihirdette 18 fős keretét az októberi Euro-Kupa-mérkőzésekre. A nemzeti együttesbe ismét meghívót kapott a Kisvárda Master Good SE balátlövője, Juhász Gréta.
A magyar válogatottra mozgalmas hét vár, vasárnap Budapesten találkozik a keret, onnan utaznak Debrecenbe, ahol hétfőn és kedden közösen edzenek, szerdán pedig következik a a világ- és Európa-bajnoki címvédő Norvégia elleni mérkőzés. Csütörtökön felkerekednek és tovább utaznak Győrbe és készülnek az osztrákok elleni találkozóra, majd utaznak tovább Ausztriába.
Juhász Gréta töretlenül élvezi a szövetségi kapitány bizalmát, negyedszer kapott meghívót. 
Boldog vagyok, hogy ismét számít rám a kapitány, nagyon motiváló, hogy a legjobbak között is számításba vesznek. Az összetartásokon maximális erőfeszítéssel dolgozok, a felmérések eredményei is ezt mutatják. Folyamatos fejlődésemhez az is hozzájárul, hogy Kisvárdán is megkapom a lehetőséget, sokat vagyok apályán – fogalmazott Juhász Gréta.
Juhász Gréta mellett, a nyáron igazolt Novak Erin is részt vesz nemzeti csapatának összetartásán, Dragan Adzsics szövetségi kapitány 21 játékost hívott meg a keretébe. A szlovén válogatott hétfőn kezdi meg felkészülését Ljubljanában és két Európa-bajnoki selejtező mérkőzés vár rájuk a jövő héten. Szerdán Celjében Lettországot fogadják, vasárnap pedig Olaszország vendégei lesznek Chietiben. 
– Mint mindig, ezen a két meccsen is mindent bele kell adnunk, és az elsőtől az utolsó percig küzdenünk kell. Úgy gondolom, hogy jó csapat vagyunk, ezért szeretnénk két győzelemmel zárni a hetet – mondta Novak Erin.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában