Nyíregyháza Spartacus

2023.07.27. 14:12

Hagyományaikhoz méltó szereplésben bíznak

Új szakmai stábbal és alaposan átalakított kerettel vág neki a szezonnak a Szpari

Szon.hu

Baki Ákos, Timár Krisztán, Dankó Gergő, Fekete Tivadar és Géresi Krisztián

Fotó: Sipeki Péter

A nyári szünetet követően hétvégén útjára indul a labda a sportág második vonalában is. A balul sikerült szezon után megújult stábbal és alaposan kicserélődött játékoskerettel vág neki a pontvadászatnak a Nyíregyháza Spartacus. Ebből az apropóból tartottak sajtótájékoztatót csütörtökön a sóstói Aventinus Hotelben. 

Dankó László sajtófőnök köszöntője után Dankó Gergő klubigazgatónak adta át a szót.
– Nehéz szezonon vagyunk túl, nemcsak az eredmény szempontjából, hanem a klub szempontjából is, hiszen még mindig tart a stadion építése. Az elmúlt bajnokságban három helyszínen is játszottunk, ez nem volt szerencsés sem a csapat, sem a szurkolók számára. Sajnos nem sikerült megegyeznünk a Kisvárdával, úgyhogy visszatérünk Balmazújvárosba, az lesz ismét a csapat hazai pályája. Ez azért előnyös számunkra, mert ott csak mi játszunk, így nem kell alkalmazkodnunk senkihez. Bízunk benne, hogy tavasszal haza tudunk költözni – fogalmazott a klubigazgató, aki azt is elmondta, a közeljövő tervei között szerepel, hogy az örökösföldi sportcentrum üzemeltetetést átveszi a Nyíregyháza Spartacus a színvonalasabb edzéslehetőségek érdekében.
– Nem volt sok időnk, alighogy lefújták az osztályozó visszavágóját, rögtön munkához láttunk. A tulajdonos Révész Bálinttal és a klubigazgatóval meg kellett határozni azt a stratégiát, amely mentén haladnunk kell a jövőben. Meg kellett találnunk azt a szakmai stábot, amely a Szparit sikerre vezetheti, azt gondolom, hogy Tímár Krisztián vezetőedző alkalmas erre a feladatra, nagy reményeket fűzök a tevékenységéhez – mondta Fekete Tivadar sportigazgató.

A Nyíregyháza Spartacus idegenbeli mérkőzéseit fehérben játssza
Fotó: Sipeki Péter

A szakmai stáb mellett a játékoskeretben is nagy változások történtek.
– Krisztiánnal egyetértettünk abban, hogy a keretet úgy kell kialakítanunk, hogy nem fordulhat az még egyszer elő, hogy a csapat osztályozóra kényszerüljön. Olyan játékosokat igazoltunk, akik alkalmasak arra, hogy méltó módon képviseljék a Nyíregyháza Spartacust. Vannak köztük  élvonalbeli múlttal rendelkezők, valamint olyanok, akik a felnőttválogatott mezét is magukra ölthették. Hosszabb távban gondolkozunk a csapatot illetően, a játékosok zömével két-, hároméves szerződést kötöttünk. Nagyjából teljes a keretünk, azonban, ha az átigazolási időszakban találunk olyan játékost, aki erősítést jelent, az még csatlakozhat hozzánk. Nyitott szemmel járunk – zárta a sportigazgató.
– A játékoskerethez és a körülményekhez alkalmazkodva tervezett munka zömét elvégeztük – kezdte mondandóját Tímár Krisztián vezetőedző. – A nehézségek ellenére egy jól szervezett, rendszerezett felkészülést teljesítettünk, amelynek során sikerült megfelelő mennyiségű edzőmérkőzést, játékpercet lejátszanunk. A csapatjáték felépítésében jól haladtunk, természetesen van még hova fejlődnünk, sok mindenben kell még előre lépnünk és ezzel nem csak én, hanem a csapat is tisztában van. Ettől függetlenül optimálisan várjuk a rajtot – mondta Tímár Krisztián.
A csapatkapitány Baki Ákos szerint az előzőekhez képest minőségibb kerettel vághatnak neki a pontvadászatnak és ennek az eredményekben is meg kell látszania. 
– Olyan felkészülésen vagyunk túl, amilyenben évek óta nem volt részem, kemény munkát végeztünk. A kezdés óta mind fizikálisan, mind mentálisan, mind játékban sokat lépett előre a csapat. Az edzőmérkőzéseken mutatott játék bizakodásra adhat okot a bajnokságra nézve – mondta Baki Ákos. – Remélem, hogy már az első mérkőzésünkre is sokat kilátogatnak és olyan játékot látnak majd, amellyel elégedettek lesznek – tette még hozzá.
A felnőtt válogatottban is megforduló Géresi Krisztián szintén nyáron csatlakozott a csapathoz. 
– Örülök, hogy egy jó közösségbe csöppentem, amelyben mindenki sikerre éhesen, alázatosan dolgozik. Ez jó alapja lehet a szezonnak, amely meghozhatja azt a sikert, amelyre a város és a csapat is vár. Ennek a sikernek szeretnék az aktív tagja lenni – mondta Géresi Krisztián.
A Nyíregyháza Spartacus vasárnap Balmazújvárosban a Siófok ellen kezdi meg a bajnoki, remélhetőleg menetelését. 

Nyári játékosmozgás

Érkezők: Alaxai Áron (Puskás Akadémia), Bese Balázs (Szentlőrinc), Cseh Norbert (profi szerződést kapott), Géresi Krisztián (Vasas), Gyenti Kristóf (DVSC – kölcsönbe), Herjeczki Kristóf (Gyirmót FC Győr), Kesztyűs Barna (Paksi FC – legutóbb Pécs, kölcsönben), Rjasko Mihajlo (ukrán-magyar, Kecskemét), Tamás Olivér (Paksi FC  – kölcsönbe), Toma György (ETO FC Győr), Dala Martin (Fehérvár – kölcsönbe), Nagy Dominik (Mezőkövesd)
Távozók: Adamcsek Máté (Gyirmót FC Győr), Csősz Richárd (BVSC), Hamed Yasin (békéscsabai kölcsönből vissza, majd ETO FC Győr), Hegedüs Lajos (?), Herczku Alex (DEAC), Hrabina Alex (?), Gál Szabolcs (?), Kiss Ákos (?), Major Marcell (Puskás Akadémia – kölcsönből vissza, onnan Csákvár – kölcsönbe), Nagy Gergő (Budafok), Pantovics Nikola (szerb-magyar, ?), Papucsek Barna (Csákvár), Pekár László (Kazincbarcika), Oláh Benjámin (Tiszaújváros), Szerető Krisztofer (Budafok), Szokol Zsolt (Sényő)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában