Oktatás

2 órája

Elismerő oklevél a zenepedagógusnak

Szerda este a Magyar Művészeti Akadémia elismerését vehette át Hudivók Marianna.

Szon.hu

Hudivók Marianna és Szabó Dénes az oklevél átvétele után

Fotó: Fotó: Szabó Dénesné

A Magyar Művészeti Akadémia elismerő oklevelét vehette át szerda este Budapesten Hudivók Marianna nyíregyházi zenepedagógus. A laudációt Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagy, a Nyíregyházi Cantemus Kórus igazgatója mondta, aki tagja a Művészeti Akadémiának.
Mint a méltatásban elhangzott, Hudivók Marianna Nyíregyházán negyven éven keresztül megszakítás nélkül dolgozott a Vikár Sándorról elnevezett zeneiskolában: 1978 óta volt a zeneiskola szolfézstanára a 2018-as nyugdíjaztatásáig. – Szaktárgyát rendkívüli elhivatottsággal, nagy felkészültséggel, igen eredményesen művelte. Ennek köszönhetően segítette a Debreceni Egyetem hallgatóinak gyakorlati képzését a diploma megszerzésében. Országos szakmai elismertségét jelzi sok országos verseny zsűriébe való meghívása. 1992-től tanszakvezető. Mellette óraadóként a Görög Katolikus Általános Iskolában énektanár, a Szent Atanáz Hittudományi Főiskolán szolfézs, zeneelmélet és zongoratanár. Felsorolni is nehéz lenne az általa felkészített növendékek országos szolfézsversenyeken, népdaléneklési versenyeken, műveltségi vetélkedőkön elért eredményeket, első díjakat, külön díjakat – fogalmazott többek között Szabó Dénes kórusigazgató a laudációban.


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában