Koncert

2024.08.02. 16:13

Miklósa Erika Nyíregyházán énekel

A Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban két fantasztikus művészt hallhatunk augusztus 22-én.

Szon.hu

Miklósa Erika és Szamosi Szabolcs

Fotó: FILHARMÓNIA MAGYARORSZÁG

A Filharmónia Magyarország a hagyományokhoz híven augusztusban ismét megrendezi  az OrgonaPont sorozatot. A kellemes hangulatú orgonamuzsikára épülő hangversenyek célja, hogy a forró nyári napokon a templomok hűvösében minőségi programokat kínáljon az igényes pihenést kedvelők számára.

Kiváló művészek

A sorozat egyik helyszíne Nyíregyháza: a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban két fantasztikus művészt hallhatunk: augusztus 22-én 20 órától a Kossuth- és Prima Primissima-díjas énekesnőt, Miklósa Erikát Szamosi Szabolcs Liszt Ferenc-díjas orgonaművész kíséri. 
Miklósa Erika az énekléssel kedvtelésből kezdett foglalkozni, alig három év elteltével, 19 évesen – minden idők legfiatalabbjaként – már szerződtették a Magyar Állami Operaházba. Talán éppen ezért szakította meg karrierjét 1996-ban: hiányérzete volt, tanulni vágyott. Előbb Philadelphiában, azután Milánóban képezte magát ösztöndíjasként. Mozart Varázsfuvolájának Éj királynőjeként többször körbeutazta a bolygót. Világhírnévre tett szert, nemzetközi meghívások tömkelegével és háromszáz előadással a háta mögött a legkeresettebb művész ebben a szerepben.
Szamosi Szabolcs orgonaművész Magyarország minden jelentős templomi és koncertorgonáján játszott, Európa sok országában, de az USA-ban is adott már koncertet. Rendszeresen lép fel szimfonikus- és kamarazenekarral, közreműködőként és szólistaként is, minden koncertjén újszerű különlegességeket nyújt hallgatósága számára. Improvizációiba beleszövi zenei talentumait, amelyekből nem hiányozhat a lendület, a magabiztos hangszerkezelés, az érzelmek sokszínűsége. Számos új zenei sorozat elindítója, nevéhez fűződik a Con Spirito Egyházzenei Fesztivál, az Orgonák éjszakája, de ő álmodta meg az OrgonaPont programsorozatot is.

Műsoron szerepel

  • Bach: C-dúr Toccata, Adagio és Fúga, I. Toccata
  • Fauré: Requiem - Pie Jesu
  • A. L. Webber: Requiem - Pie Jesu
  • Schubert: Ave Maria
  • Bach: C-dúr Toccata, Adagio és Fúga , II. Adagio, III. Fúga
  • Bach-Gounod: Ave Maria
  • Bach: Ich ruf zu dir, Herr Jesu Christ BWV 639
  • Fogolydal
  • Tolcsvay: Magyar Mise - Sanctus
  • Widor: Toccata

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában