VIDOR Fesztivál 2024

2024.08.23. 20:00

Elkezdődött a VIDOR Fesztivál

Kilenc nap alatt százhúsz program vár a fesztiválozókra.

Szon.hu

A NOX koncertje nyitotta a fesztivált

Forrás: Kelet-Magyarország/Sipeki Péter

„A nevetés az egyetlen dolog a világon, ami nem nevetséges” – ezzel a Karinthy Frigyes-idézettel nyitotta meg a 23. VIDOR Fesztivált péntek este Novák Irén. A Kulturális és Innovációs Minisztérium művészetért és közösségi művelődésért felelős helyettes államtitkára úgy fogalmazott: azokból az élményekből, amelyekkel a fesztivál megajándékozza a látogatókat, táplálkozhatunk majd a szürkébb, nehezebb napokon. – Több mint 20 éve folyamatosan megtölteni a fesztivált minőségi tartalommal több, mint feladat: küldetés. A minőségi humor minden szelete megjelenik a VIDOR-on, amelynek kilenc napja alatt Nyíregyháza újra bebizonyíthatja, hogy milyen kiváló vendéglátó – mondta és hozzátette: Magyarországon nagyon színes a fesztiválkínálat, a VIDOR mégis ki tud tűnni ezek közül az egyediségével, különlegességével.  

Az ünnepélyes megnyitó résztvevői
Forrás:  Kelet-Magyarország/Sipeki Péter

A legfőbb program a nevetés

Dr. Kovács Ferenc, a megyeszékhely polgármestere azt mondta, az emberek többsége nem várja a nyár végét, ám a nyíregyháziak kivételt jelentenek ez alól, hiszen tudják, hogy vár rájuk az év legvidámabb hete. Ilyenkor találkozhatnak egymással a barátok, ismerősök, és úgy érezhetik jól magukat, hogy közben kiváló programokat láthatnak, hallhatnak. Ebben az évben minden korábbinál hosszabb volt a támogatók listája, s erre is szükség van ahhoz, hogy ezúttal is különleges, kiváló programok közül válogathassanak a fesztiválozók– mondta.

– Sokszor kérdezik tőlem, hogy miért támogatunk egy vidám kulturális rendezvénysorozatot. Nos, azért, mert a családunk 50 éve itt él és dolgozik, Szabolcs-Szatmár-Bereg 46 településén vagyunk jelen. A dolgozóink 90 százaléka ebben a régióban él, és megérdemlik, hogy kiváló színházi előadásokat lássanak és jó koncerteket hallgassanak – jelentette ki Bárány László, a Master Good cégcsoport alapító-tulajdonosa, a fesztivál fő támogatója, aki a VIDOR fő programjának a jó kedvet nevezte.

– A mi munkánk semmit sem érne, ha nem lennének olyan támogatóink, akik az elképzeléseinket valóra váltják, s akik megteremtik annak a feltételeit, hogy a fesztivál immár 23 éve töretlenül garantálja az itt élők és az ide érkezők jó kedvét – fogalmazott Kirják Róbert, a Móricz Zsigmond Színház igazgatója. – Az idén a populárisabb műfajokat képviselő együttesek mellett több világzenei fellépővel találkozhatnak az érdeklődők, mint az elmúlt években, s bízom benne, hogy mindenki megtalálja a neki tetsző koncerteket, előadásokat – tette hozzá. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában