Szívszorító

17 órája

Súlyos beteg a 11 éves Bence, akinek egyetlen álma, hogy újra focizhasson

„Minden nap rettegünk, hogy elveszítjük őt” – A súlyos beteg Bence egyetlen álma, hogy újra focizhasson

Szon.hu

Forrás: borsonline.hu

Hadházi Zsoltné, Tímea 5 gyermeket nevel, köztük a 11 éves Bencét. A hatodik osztályos súlyos beteg Bence kétéves kora óta lépmegnagyobbodásban szenved, a nyelőcsövén lévő visszerek pedig folyamatos rettegésben tartják a családot, hiszen ha egy elreped, akár végzetes is lehet - olvasható a borsonline.hu oldalon.

A nyíregyházi család mindennapja egy rémálom. Hiába az 5 gyönyörű gyermek, a 11 éves Bence betegsége fekete felhőként vet árnyékot a boldogságukra. Bence lépmegnagyobbodásban szenved, nyolc éven át vizsgálták, hogy mitől alakult ez ki. Majd 2023 júniusában még rosszabbra fordult minden: a súlyos beteg Bence vért hányt és életmentő műtéten esett át. Azóta Tímea minden napja a rettegésről szól, hogy mikor következik ez be újra kisfiánál, ami akár végzetes is lehet.

„Minden nap rettegek, hogy mikor lesz végzetes ez neki”

Bencének nagyon sok visszér jelent meg a nyelőcsövén, ami folyamatosan rettegésben tartja a családot, hogy mikor pukkan el egy, ami Bencénél végzetes is lehet.

Eddig 11 darab nyelőcső gyűrű van felhelyezve neki. A következő gyűrűzés november 12-én esedékes. Közben kiderült, hogy ezt egy súlyos májelégtelenség okozza, így előbb-utóbb új májra lesz szüksége

 – mesélte a Borsnak Bence édesanyja, Tímea. Bencére most egy óriási beavatkozás, SHUNT műtét vár, jelenleg az időpontra vár a család, de ez a műtét is csak időt nyer a kisfiú számára. A család folyamatosan kontrollokra jár Budapestre és minden reggel úgy ébrednek fel, hogy bármikor megtörténhet a végzetes pillanat.

Forrás: borsonline.hu

– Sajnos Bencének a mindennapjai nem ugyanolyanok, mint más gyermeknek. Segítség szükséges a tisztálkodásban, öltözködésben, két éve magántanuló, ami nagyon megviseli, hiszen nem lehet a barátaival. 24 órás megfigyelés szükséges neki, egy óvatlan pillanatban is eleshet, leszakadhat a nagy lépe, vagy elpukkanhat egy újabb nyelőcső visszér. Minden napunk egy rémálom – tette hozzá a kétségbeesett édesanya. Még 1-2 óra hossza távollétre is úgy indulnak el, hogy egy bőrönd mindig a csomagtartóban van, hiszen sosem tudhatják, nem-e kötnek ki újra kórházban.

Sajnos az is benne van, hogy nem lehetséges a SHUNT műtét. Akkor májtranszplantációra lesz szüksége. De a műtét is csak egy ideiglenes megoldás és elég kockázatos, hiszen nem végleges megoldás, csak időhúzás, hogy ne kelljen neki új máj. De előbb-utóbb szükséges lesz neki a transzplantáció.

 – mondta elkeseredve Tímea.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában