Lottóláz

11 órája

Mi lenne ha…gondolatok a lottó ötös nyerteséhez

Nyerni vagy nem nyerni: az itt a kérdés. Vajon "akkor nemesb-e a lélek, ha tűri balsorsa minden nyűgét s nyilait"?

Lengyel Nóra

Fotó: internet

Ezerszer eljátszottam már a gondolattal, hogy mi lenne ha megnyerném a lottó ötöst. Hogyan újíttatnám fel a szüleim házát, hogyan nyitnék számlát a tesóimnak, a gyerekeknek, milyen szervezeteknek adományoznék, hova utaznék el, mi lenne az én „dolce vita”-m. Jó érzés volt, ha mást nem, elméletben segíteni azoknak, akik a legközelebb állnak hozzám, és azoknak is, akiknek szüksége van rá: beteg gyerekeket segítő egyesületeknek, kórházaknak, menhelyeknek, szegény családoknak.

De azon is sokszor agyalok, hogy érdemes-e ámítani magunkat: jó-e olyan életre vágyni, ami nem adatik meg. Segíteni, apró örömet szerezni pedig milliárdok nélkül is lehet. Sőt, a legtöbb esetben olyanok adakoznak, vagy lépnek a tettek mezejére, akik tudják, hogy milyen bajban lenni. Én nagyon remélem, hogy aki ilyen hatalmas összeget nyer, annak rendesen kijutott előtte az életből, így nem csak a saját jövője, boldogsága lebeg majd a szeme előtt, hanem képes megőrizni józan ítélőképességét, és nagyon sokan lesznek boldogok egy titkos patrónus önzetlen támogatásától. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában