Strasbourg, Dublin

2 órája

Már Dublinban is határt szabtak a kerítéstagadóknak

Dr. Tilki Attila is felszólalt az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet írországi parlamenti közgyűlésén.

L. Tóth Lajos

Forrás: dr. Tilki Attila közösségi oldala

Az Európa Tanács őszi, strasbourgi parlamenti közgyűlésén (PACE) megválasztották a konzervatív képviselőcsoport elnökének Németh Zsoltot, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnökét.
– Ebben az intézményben  a harmadik legerősebb frakció lett a miénk – mondta dr. Tilki Attila, a fehérgyarmati illetőségű országgyűlési képviselő, a magyar delegáció tagja. – Magyarország kiállt a Jog és Igazságosság (PiS) lengyel párt politikusai mellett, és elítéltünk mindenfajta politikai alapú meghurcolást. A felszólalásomban az Európa Tanács Fejlesztési Bankjának, a CEB-nek a működéséről, az általa biztosított támogatási lehetőségekről beszéltem. A 68 évvel ezelőtt alakult bank a társadalmi kohézió a haladás és a fenntarthatóság elengedhetetlen építőköve. A CEB pénzügyi és technikai segítséget nyújt a szociális szektorban különböző konkrét projektekhez, például iskolák építéséhez, berendezéséhez és felújításához, a természeti katasztrófák utáni újjáépítéshez, a klímaváltozás hatásainak mérsékléséhez.

A béke fontosságát képviselték

A vikingek révén alapított, a Liffey folyó két partján fekvő Dublin adott otthont az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) őszi parlamenti közgyűlésének. A magyar delegációt dr. Tilki Attila vezette, aki találkozott Pia Kaumával, az EBESZ közgyűlés finn elnökével is.
– Természetesen a béke fontosságát képviseltük a magyar delegáció kormánypárti tagjaival. Az egyik ülésen a migráció volt a téma. A felszólalásomban arról beszéltem, hogy  masszív migrációs hullámoktól kell tartanunk a későbbiekben, amelyek Európa biztonságát komoly kihívások elé állítják. Az a szomorú, hogy kevesebben vagyunk, akik így gondolkodnak. Sokan fogalmazzák meg azt, hogy a fenntartható európai gazdasági fejlődés csak a migrációval érthető el. Sorban oktatnak ki bennünket azzal, hogy kizárólag pozitívan szabad beszélni a migrációról. Ha mi azt mondjuk, „kerítés, határellenőrzés, Magyarország a magyaroké”, egyből szélsőségesnek kiáltanak ki bennünket. Egész egyszerűen fordítva ülnek a lovon. A választóikat arra kényszerítenék, hogy csak az a helyes, amit ők mondanak. Hiába a holland, a német, az osztrák választási eredmények, nem engednek abból, hogy a migráció igenis jó dolog. Sarah Leonard, a Dublini Egyetem migrációs professzora mintha egy másik bolygóról érkezett volna közénk.Azt mondta, hogy „az európai társadalmak befogadók és 75 százalékuk támogatja a migrációt”.

Migráció elleni küzdelem

– Aydin Kamillal, a Terrorizmus Elleni Eseti Bizottság (CCT) török elnökével, hazája delegációjának vezetőjével egyetértettünk a bizottsági ülésen abban, hogy az illegális migráció csökkentéséért és a migránscsempészet visszaszorításáért elengedhetetlen a szorosabb együttműködés az Európai Unióval határos országokkal, valamint a fő származási és tranzitországokkal. Magyarország hét elnökségi célkitűzése és prioritási területe közül az egyik legfontosabb a migrációról szól. Ezen belül a magyar elnökség kiemelt figyelmet szentel az illegális migráció elleni küzdelem előmozdítására – zárta gondolatait dr. Tilki Attila.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában