Labdarúgás, NB I, Nyíregyháza Spartacus FC

2 órája

Ezért nem végezhette el a kezdőrúgást a Városi Stadionban a DVTK-mezes szurkoló

Az MLSZ indoklása szerint tökéletesen járt el a játékvezető.

Bogár Gergő játékvezető leküldte a pályáról a DVTK-mezes szurkolót.

Fotó: Print Screen

Az első osztályú labdarúgó mérkőzéseken megszokott, hogy mindkét félidő előtt egy hazai szurkoló végzi el az ünnepélyes kezdőrúgást, ezért a lehetőségért pedig a jelentkezők fizetnek a klubnak. A Nyíregyháza–Diósgyőr rangadó előtt azonban elmaradt ez az esemény, mert a találkozó játékvezetője, Bogár Gergő észrevette, hogy a kezdőrúgást elvégzésére igyekvő férfi DVTK-mezt visel, így a mérkőzés biztonságos lebonyolítása érdekében – a hazai szurkolók provokálását elkerülve – leküldte a pályáról a szurkolót.

A  találkozót követően több sajtóorgánum is megkereste az Magyar Labdarúgó Szövetséget, amely sajtóközleményben magyarázta a döntést:

– A jelenlegi szabályok lehetőséget adnak a bajnoki mérkőzéseken a rendező klub által értékesített kezdőrúgás elvégzésére. Ennek szabályos és biztonságos lebonyolítása minden esetben a mérkőzést szervező, rendező hazai klub felelőssége. A Nyíregyháza–DVTK mérkőzés kiemelt kockázatú besorolású volt, a játékvezető helyesen járt el, amikor észlelve a nyilvánvaló provokatív szándékot, nem engedélyezte a nyíregyházi stadionban a Diósgyőr mezében levő szurkolónak a kezdőrúgás elvégzését. Ezzel a döntésével hozzájárult a mérkőzés biztonságos és zavartalan lebonyolításához. Általános nemzetközi gyakorlat, hogy a vendégcsapat mezében kizárólag a vendégcsapat számára kialakított szektorokba lehet belépni – áll a szövetség indoklásában.

Az esetet követően a közösségi média oldalakon megoszlanak a vélemények, a legfrissebb hírek szerint az úriember ajándékba megkapja majd a következő hazai diósgyőri mérkőzés kezdőrúgását.

Az eset nagy visszhangot váltott ki, sokan ellenezték a játékvezetőnek az ünnepélyes kezdőrúgást megvásárló drukker ellen szóló döntését, de sokan támogatták Bogár Gergő pályán hozott ítéletét. Az 1910.hu nevű Facebook-oldal – a DVTK szurkolói weboldalának közösségi médiás felülete – beszámolt arról, hogy a Zoltán nevű, DVTK-mezes szurkoló mit tervezett volna, ha a játékvezető nem szól közbe: a férfi elmondta, a sípszó után rá akarta vezetni a labdát a hazai kapura.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában