Hoppácska

2 órája

Kinder-tojás, tele meglepetéssel - Öv kikapcs, díler lekapcs

A Tiszavasvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztályának vezetője és egyik baleseti helyszínelője még kimentek egy órára forgalmat ellenőrizni, és hamarosan bilincs kattant egy helyi drogdíler karján, pedig el sem indult otthonról szeptember 5-én délután.

Szon.hu

Forrás: Police.hu

Épp elkészültünk egy baleset papírmunkájával, és mivel volt még egy óránk a közterületi szolgálatból, úgy döntöttem, a mellém beosztott kollegával még kimegyünk a Vasvári Pál utcába egy kis közúti ellenőrzésre – idézte fel Terebesné Fekete Anita alezredes, a Tiszavasvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztály vezetője, aki Mikita László főtörzsőrmester, helyszínelő és balesetvizsgáló társaságában pattant szolgálati autóba. 

Forrás:  Police.hu

– Egyszerre szúrtuk ki, hogy egy Kinder-tojás közelít felénk. Ezt arra mondjuk, amikor látjuk, hogy valakinek vagy valakiknek mindjárt meglepetésben lesz része. Ezzel a sötétzöld Volkswagennel első blikkre az volt a gond, hogy öten ültek benne, de csak a sofőr kötötte be magát. Miután a jelzésünkre félreálltak, és közöltük velük az intézkedés okát, kollégám lekérte a kocsi és az utasok adatait, én pedig alkoholszondát alkalmaztam a sofőrrel szemben. Nehezére esett belefújni a készülékbe, és igencsak kerülte a pillantásomat. Kábának tűnt, azt sem nagyon értette, amit kérdeztem tőle. Mivel a szonda nem jelzett alkoholos befolyásoltságot, rögtön sejtettem, hogy kábítószert fogyaszthatott. Kiszállítottam, és ekkor már a mozgásán is láttuk, bódult állapotban van.

A volán mögött ülő huszonéves férfin kívül két nő és két férfi utazott a koros járműben.
– Megbeszéltük az alezredes asszonnyal, hogy előállítjuk a sofőrt mintavételre, a személyautót pedig átvizsgáljuk, illetve a négy utassal szemben is intézkedünk – vette át a szót Mikita László. – De arról is egyeztettünk, hogy valami az utasokkal sem stimmel. Mindkettőnknek feltűnt: ahhoz képest, hogy négyen vannak, és tulajdonképpen csak az a bűnük, hogy nem kötötték be magukat, meglepően készségesek.
– Hasonló helyzetekre inkább az a jellemző, hogy próbálnak velünk vitába szállni, mintegy éreztetve, hogy többen vannak – fűzte hozzá az alosztályvezető. – Ennek a társaságnak a tagjai viszont kezes bárányként viselkedtek. Elismerték, hogy hibáztak, elnézést kértek, és tudomásul vették, hogy közigazgatási eljárás indul velük szemben. Amikor egyesével kiszállítottuk őket, hogy a ruhájukat átvizsgáljuk, felajánlották, hogy bármit szívesen levesznek. Ennek a biztonságos lefolytatásához viszont már segítséget kértünk.

Körei Tamás százados, tiszadobi őrsparancsnok épp a Tiszavasvári Rendőrkapitányságon volt, így ő ment ki hozzájuk az ügyeletes szolgálatirányító Sipos Szilvia zászlóssal.
– Miután mindenki kiszállt, tüzetesen átvizsgáltuk a gépjárművet, és a felhajtható hátsó ülés alatt, annak is a bal oldalán találtunk egy csomózott, áttetsző nejlonzacskót, benne 3,1 gramm fehér porral, amiről a gyorsteszt kimutatta, metamfetamin – vázolta a főtörzsőrmester. – Erről persze nem akartak tudni semmit, illetve akkor még nem ismerték el az érintettségüket. Miután előállítottuk őket, és a bűnügyesek megkezdték a kihallgatásukat, meggondolták magukat, és elmondták, kinél vásárolták.

Tiszavasvári nyomozók a lakásán fogták el a helyi R. Gábor (27), akit kábítószer-kereskedelem gyanújával hallgattak ki, majd vettek őrizetbe, és a bíróság elrendelte a letartóztatását.
– Sajnos szokványos eset, amikor egy közúti ellenőrzésből büntetőeljárás kerekedik, persze főleg ittas vezetés, a vezetői vagy a forgalmi engedély hiánya, illetve érvénytelensége miatt, de viszonylag ritkán fordul elő, hogy ebből kifolyólag drogkereskedő akadjon horogra. Velem legalábbis még nem fordult elő – mondta Terebesné Fekete Anita, és hozzátette, a készséges utasokkal szemben kábítószer birtoklása miatt indított eljárást a Tiszavasvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. – Tőlünk viszont már meg is kapták a közigazgatási bírságot, amiért nem használták a biztonsági övet. - olvasható a police.hu oldalon.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában