Máriapócs

2 órája

IKSZ őszi hétvége: van válasz az abnormalitásra

Tarnavölgyi Gergely

Fotó: Tarnavölgyi Gergely

Pénteken este kezdődött el az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség, a Hierotheosz Egyesület és az Ung-Tisza-Szamos-Túr Határmenti Turisztikai és Természetvédelmi Egyesület háromnapos rendezvénye Máriapócson.

Az őszi hétvége, ahogyan a szervezők keresztelték el a programot, nyitórendezvényét a Családvár zarándokházban tartották.

Először Halmay Gábor, az Ifjúsági Keresztény Szövetség ügyvezető alelnöke köszöntötte a megjelenteket, majd a vármegyei közgyűlés elnöke, Seszták Oszkár beszélt a hallgatósághoz. Kiemelte, hogy minden területen fontos az utánpótlás, legyen szó egy polgármesterről, országgyűlési vagy vármegyei közgyűlési képviselőről.

 

Ezek után Szabó Tamás, a Nyíregyházi Egyházmegye helynöke mondott igei köszöntőt, majd Kiss András vármegyei képviselő nyitotta meg hivatalosan a háromnapos rendezvényt.

A köszöntők után Nagy-Vargha Zsófia, a Kulturális és Innovációs Minisztérium fiatalokért felelős államtitkára és Papp László, Debrecen polgármestere egy közös panelbeszélgetés során érintették korunk fontos kérdéseit, úgy, mint az Európából ránk zúduló abnormalitásokra adott válaszok, valamint a keresztény értékeink megőrzésének fontossága.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában