Röplabda, Fatum-Nyíregyháza

1 órája

Vereséggel rajtolt a Fatum-Nyíregyháza

Pénteken az első fordulót rendezték a női Extraligában. A nyitányon a Fatum-Nyíregyháza három játszmában szenvedett vereséget Békéscsabán.

Szon.hu

A Fatum-Nyíregyháza nem tudta megismételni a tavalyi bravúrt, kikapott Békéscsabán

Fotó: beol.hu/Bencsik András

Pénteken a Békéscsaba vendégeként megkezdte bajnoki szereplését az Extraligás Fatum-Nyíregyháza. Érdekesség, hogy a két együttes az előző szezont is egymás ellen kezdte Békéscsabán, akkor 3:1-es vendéggyőzelem született. Ezzel az eredménnyel ezúttal is kiegyeztünk volna. Az akkori siker egyik kovácsa, Nina Kocics ezúttal már békéscsabai színekben lépett pályára, a háló másik oldalán Pintér Andrea és Kump Alíz viszont az előző kiírásban még a viharsarkiakat erősítette. 

Fatum-Nyíregyháza
A Fatum-Nyíregyháza vereséggel kezdte a szezont
Fotó: beol.hu / Bencsik Ádám


A hazaiak kezdték a mérkőzést, az első két pontot azonban Lászlop Alexandra szerezte, Kump Alíz is bemutatott egy szép sáncot volt csapata ellen. Kétszer is felállási hibát vétettek a hazaiak, így tovább nőtt a Fatum előnye. Közben Nina Kocics is megmutatta, hogy nem felejtett el röplabdázni. A kezdeti bizonytalanság után összeállt a hazaiak játéka, remekül blokkoltak és jól mezőnyöztek. Lassan olvadt a nyírségiek előnye, tíznél egyenlő volt az állás, összességében egy nyolc nullás futással a Békéscsaba megfordította az eredményt. Ezt a jó hazai sorozatot Calkins állította meg, eddigre azonban már négy pontos hazaivezetést mutatott az eredményjelző, ezt a játékrész végéig meg is tartottak és az első szettlabdájukat értékesítették is. 

 

A Fatum-Nyíregyháza csak szaladt az eredmény után


A második etapban egy darabig felváltva estek a pontok, majd Mayer kétszer jól blokkolt és máris megléptek hárommal a hazaiak. Rontott nyitásainak köszönhetően Fatum jó pár pontot engedélyezett ellenfelének, majd Lászlop Alexandra centerből ismét eredményes volt kétszer, zárkózott Andrian Chylinski csapata. Tizennyolcnál egyenlő volt az állás. A végjáték ismét a Békéscsabáé volt, Kocics két bombája és Kosekova blokkja után öt szettlabdája volt a hazaiaknak, amelyből a másodikat értékesítették is. 
A harmadik szettben fokozatos lépett el ellenfelétől a Békéscsaba, a Fatumnak gondjai akadtak a nyitásfogadással. Kocics ászával három, majd Dékány pontjával a hazaiak már négy egységgel jártak előrébb ellenfelüknél. Innen sajnos már nem volt visszaút, az egyre magabiztosabban játszó Békéscsaba tartotta addig felépített előnyét és megnyerte a mérkőzést. Öröm az ürömben, hogy Pampuch Gréta megszerezte első Extraligás pontjait

 

Támadásban nagy különbség volt ma a két csapat között, és sok ki nem kényszerített hibát is ejtettünk.

 Jól nyitottunk, a blokkvédekezésünk sem volt rossz, de nagyon sok ingyen pontot ajándékoztunk nekik, és ez el is döntötte a meccset. A Békéscsaba jó csapat, az előszezonban is megmutatta, hogy magas szintű játékra képes, és ez ma is így volt – értékelte a találkozót Adrian Chylinski, a Fatum-Nyíregyháza vezetőedzője. 


Röplabda: Női Extraliga alapszakasz, 1. forduló
MBH-Békéscsaba–Fatum-Nyíregyháza 3:0 (16, 20, 21)
Békéscsaba, v.: Jámbor, Tillman. Békéscsaba: Kosekova 3, Caraballo 8, Kiss E. 10, Kocics 22, Dékány 4, Mayer 6. Csere: Kertész (liberó), Hurst. Vezetőedző: Tóth Gábor. Nyíregyháza: Zaborowska 2, Skoric 5, Lászlop 5, Calkins 13, Antivero 7, Kump 2. Csere: Tóth F. (liberó), Farkas, Pampuch, Pintér, Szabó L. Vezetőedző: Adrian Chylinski. 
A mérkőzés alakulása. 1. játszma: 2:6, 5:9, 14:10, 17:12, 24:16. 2. játszma: 7:9, 12:9, 17:14, 18:18, 22:18. 3. játszma: 3:4, 9:4, 14:7, 16:13, 20:16, 23:20. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában