Virágosítás

2024.09.05. 16:20

Mátészalka is csatlakozott a Hulladékért virágot akcióhoz

A fenntartható hulladékkezelés Mátészalka számára nem csak egy lehetőség, hanem szükségszerűség.

Szon.hu

Hétfőn indul a Hulladékért virágot akció

Fotó: Illusztráció: Shutterstock

Mátészalka önkormányzata is csatlakozott a nyíregyházi önkormányzat és az ÉAK Nonprofit Kft. Hulladékért virágot elnevezésű akciójához, amelynek keretében 2024. szeptember 9. és 21. között különválogatott papír-, műanyag-, öblösüveg-, fém – csomagolási hulladékért, valamint italos kartondobozokért utalványt, vagy növényi hulladékból készült komposztot kapnak az akcióban résztvevők Mátészalka Hulladékudvarában, az Ecsedi út végén. 

A hulladékgazdálkodás nem csupán egy adminisztratív kötelezettség, hanem olyan alapvető feladat, amely hozzájárul a város élhetőségének növeléséhez és hosszú távú fenntarthatóságához. A fenntartható hulladékkezelés központi eleme a környezet védelme. Mátészalka lakosainak egészsége és életminősége szoros összefüggésben áll a tiszta környezettel – hívták fel a figyelmet a mateszalka-fenyvarosa.hu oldalon. A város vezetése különös hangsúlyt szeretne fektetni a hulladékkezeléssel kapcsolatos edukációra és a helyiek tudatosságának növelésére. Az iskolákban és a közösségi rendezvényeken való részvétel, a környezetvédelemmel kapcsolatos kampányok mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a lakosság környezettudatosan gondolkodjon és cselekedjen. Mátészalka nem csak a jelenlegi lakosok számára kíván élhető város lenni, hanem a jövő generációi számára is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában