Szabolcs-Szatmár-Bereg

2024.09.16. 08:46

Viharkárokhoz, tűzhöz és balesetekhez riasztották a tűzoltókat a hétvégén - megdöbbentő a beavatkozások száma

Szon.hu

Forrás: Illusztráció: getty images

Pénteken kigyulladt egy személygépkocsi műszerfala a nyíregyházi Északi körúton. A város hivatásos tűzoltóinak kiérkezése előtt, egy nyíregyházi szabadnapos tűzoltó fékezte meg a lángokat egy kézi porral oltó tűzoltó készülékkel, majd áramtalanította a járművet. A szolgálatban lévő egység gyorssugárral hűtötte vissza a még izzó részeket. Személyi sérülés nem történt.

Teljes terjedelmében égett egy személygépkocsi péntek késő este a vámosatyai Szabadság úton. A lángok átterjedtek a jármű mellett lévő fa ágaira. A vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók gyorssugárral oltották el a tüzet. 

Pénteken hat viharkárral kapcsolatos tűzoltói beavatkozás történt Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében. A kisvárdai Árpád utcában egy magas fa több ága lehasadt, a nyíregyházi Belső körúton gyalogosokra jelentett veszélyt egy letört, fennakadt faág. A 4911-es út 33-as kilométerszelvényénél, Nyírbátor térségében a járműforgalmat veszélyeztette egy sérült faág, a 41-es főúton, Leveleknél félpályás útzárat képezett egy nagy ág, a vajai vasútállomásnál sínekre dőlt egy fa. Utóbbi településen, a Török Ignác utcában egy melléképület lemezfedését is megbontotta, lefordította a szél, ami a szomszédos melléképületre esett. A helyszíneken a kisvárdai, nyíregyházi, nyírbátori, baktalórántházi és mátészalkai hivatásos tűzoltók végeztek műszaki mentést.

Három személygépkocsi ütközött össze a nyíregyházi Vasgyár utcában. A helyi hivatásos tűzoltók áramtalanították az egyik járművet. 

Kandelábernek ütközött egy személygépkocsi péntek este a nyíregyházi Törzs utcában. A helyi hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót, majd átadták a helyszínt a rendőröknek. 

 

Szombaton teljes terjedelmében égett egy gyürei, Dobó István utcai melléképület. A lángok a mellette lévő lakóház stablondeszkáira is átterjedtek. A melléképületben két propánbután gázpalack volt, az egyik a tűzoltók kiérkezése előtt megsemmisült, a másik gázpalackot a vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók hozták ki, azt nem érte hőterhelés. A kisvárdai hivatásos tűzoltókkal együtt három vízsugárral, kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. A lakóház tetőszerkezetét kéziszerszámokkal megbontották, átvizsgálták. Az ingatlan lakható maradt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. 

Szombaton is voltak viharkárral kapcsolatos tűzoltói beavatkozások Szabolcs-Szatmár-Beregben. Öt helyszínen sérült fát, lehasadt faágakat távolítottak el a vásárosnaményi önkormányzati, a nyíregyházi, baktalórántházi és záhonyi hivatásos tűzoltók. 

Egy ibrányi, Család utcai háznál nagy mennyiségű csapadékvíz gyűlt össze, azt a helyi önkormányzati tűzoltók szivattyúval távolították el. 

Beázott egy nyíregyházi, Bessenyei téri ingatlan, mert a tetőszerkezetén a pala több helyen elmozdult. A város hivatásos tűzoltói létraszer segítségével igazították meg a palákat, ezzel megszüntették a beázást.

Két személygépkocsi ütközött össze Tiszalöknél, a 3612-es út 37-es kilométerszelvényének közelében. A tiszavasvári önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járműveket. 

Baleset történt a 49-es főút 16-os kilométerszelvényénél, ott is két személygépkocsi ütközött össze. A mátészalkai hivatásos tűzoltók áramtalanították az egyik járművet, majd a rendőrségi helyszínelés után megszüntették a közúti akadályt.

 

Vasárnap teljes terjedelmében égett egy kétszáz négyzetméteres, részben tégla falazatú, részben nyitott oldalú filagória a nyíregyházi Alpár Ignác utcában. A város hivatásos tűzoltói két vízsugárral oltották el a lángokat a cserép fedésű, felújítás alatt lévő építménynél, a tűz nem terjedt át másra. Személyi sérülés nem történt.

Kigyulladt egy mosógép a vásárosnaményi Kraszna utca egyik családi házában tegnap késő este. A helyi önkormányzati tűzoltók áramtalanították az ingatlant, majd egy gyorssugárral eloltották a tüzet. Személyi sérülés nem történt, a tűz vélelmezhetően elektromos zárlat miatt keletkezett.

Árokba borult egy személygépkocsi a 36-os főút 36-os kilométerszelvényénél, Nagycserkesz térségében. Az autóban egyedül utazó sofőr nem sérült meg. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók a rendőrségi helyszínelés után a járművet kerekeire állították, majd áramtalanították. 

-adta hírül a katasztrófavédelem.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában