Költségtakarékosság

2 órája

A városnap után bezár a kastély

Költségtakarékossági okokra hivatkozva zárják be hét hónapra a kastélymúzeumot és az emlékházat.

L. Tóth Lajos

Forrás: Fotó: A Kastélymúzeum facebook oldala

 A városi önkormányzat képviselő-testülete döntött, eszerint október elsejétől „energia-racionalizálás" miatt bezár a baktalórántházi Dégenfeld Kastélymúzeum és a Károlyi Gyula Emlékház. A nyitást előreláthatólag jövő májusra tervezik.
Szombaton 9-17 óráig még várják az érdeklődőket.
Érdemes ezen a szombaton a településre látogatni, mert erre a napra szervezi meg az önkormányzat helyi civil szervezetekkel karöltve a  városnapi rendezvényét a Nyírkércsi úti Szabadidő Központban fél 10-től.
A Burattinó Bábszínház előadása után lesznek kézműves foglalkozások, népi játékok, lovaglás, airsoft, íjászat, és még számos kísérőprogram. A hivatalos megnyitó 10:30-kor lesz, köszöntőt mond Nagy Lajos polgármester és Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője – tette közzé közösség oldalán a város önkormányzata. A résztvevőket rendőrségi kutyás bemutató és a honvédség programjai is várják, 13 órától pedig a hagyományoké lesz a főszerep: csikósbemutatót, kocsihúzóversenyt és a Győri ördöglovasokat is láthatja a városnap közönsége. A zene kedvelői is megtalálhatják a nekik tetsző előadót, hiszen a városközpont színpadán számos koncert várja az érdeklődőket. Fellép többek között a Capuccino Együttes, Singh Viki és a Romantic is. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában