2024.11.05. 07:31
Ezt te is elrontod főzéskor? Veszélyes megmosni a nyers csirkehúst!
Nem kéne?
Forrás: illusztráció / shutterstock
A világ egészségügyi hatóságai szerint abszolút nem jó megoldás a nyers húst megmosni: A nyers csirkehúsban, és annak felületén ugyanis sokszor fordulnak elő olyan baktériumok, mint a szalmonella, vagy a campylobacter, amelyek súlyos ételmérgezést is tudnak okozni. Ezek a hőkezelés, vagyis a sütés-főzés közben eltűnnek, de ha nyersen megmosod a csirkehúst, a csap alól szétspriccelő cseppecskékben bizony ott vannak.
Szóval ahelyett, hogy a mosással eltávolítottad volna ezeket a kórokozókat, ahogy szeretnéd, inkább növeled a fertőzés esélyét.
Ráadásul a baktériumok egy másik része olyan szorosan tapad hozzá a húshoz, hogy súrolhatod akárhogy, nem tudod eltávolítani. Vagyis sokkal jobb, ha inkább a hőkezelésben bízol, mint a mosásban.
Forrás: ripost.hu